Aurora borealis

Svi oni koji nisu dovoljno sretni da vide auroru borealis (polarnu svjetlost) uživo, u njezinoj ljepoti mogu uživati u bezbroj fotografija i videa, koje fotografi i snimatelji gotovo uvijek ubrzavaju kako bi dobili što ljepši snimak.

No, fotograf Kwon O Chul je odlučio da napravi video koji prikkazuje auroru u realnom vremenu – tačno onako kako je doživljavaju ljudi koji stoje ispod nje (Yellowknife, Kanada), te da nam pokaže kako uopšte nije potrebno ubrzavati snimke, jer je ovaj spektakl na nebu jednako očaravajući i kada se kreće svojom prirodnom brzinom.

Yellowknife je glavni grad kanadskog federalnog teritorija Sjeverozapadni teritoriji, poznat po spektakularnim prizorima na noćnom nebu, i svom malenom ali jako posjećenom ‘Aurora selu’. Yellowknife se nalazi neposredno ispod “Aurora” Ovala, uskog raspona na kojem se svjetla aurore borealis najbolje vide.

Zajedno sa svojim jasnim noćima, ovaj povoljan geografski položaj čini Yellowknife jednom od najboljih lokacija na svijetu za posmatranje aurore.

[st_video title='Aurora Borealis iznad, Yellowknifea, Kanada’ type='vimeo’ width='650’ height='400’ src='85070976’]

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.