Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ organizirala je od 16. marta sedmodnevnu turističku turu za 55 gostiju iz desetak zemalja svijeta.

U okviru ove ture, Fondacija je, prvi put, upriličila i doček proljetne ravnodnevice na vrhu Bosanske piramide Sunca, a magija ovog lokaliteta privukla je više od 160 gostiju iz Slovenije, Ekvadora, Argentine, SAD, Hrvatske, Rusije, Makedonije, Srbije, Velike Britanije, Kanade, Finske, Švicarske, Južne Afrike, Norveške, Njemačke, Poljske, Bosne i Hercegovine te Irana.

slikaProljeće je dočekano uz zvukove gonga i kristalnih zdjela. Prisutni su pozvani da se predstave i kažu iz koje zemlje dolaze, a sve je popraćeno dobrim raspoloženjem i nevjerojatnom energijom koju su akumulirali sudionici ovogodišnje ceremonije. Teško je riječima iskazati čarobne zvukove gonga koji su se punih sat vremena prolamali Bosanskom dolinom piramida i snažan energetski naboj kojim je pozdravljeno dugo očekivano proljeće.

Naše goste poveli smo i u obilazak misterioznog i drevnog Daorsona u Stocu, fenomena stećaka, svih lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, obilazak Sarajeva kao i tajanstvenih kamenih kugli u Zavidovićima. U okviru grupe je i ekipa engleske producentske kuće koja ovo putovanje koristi za snimanje još jednog u nizu dokumentarnih filmova o otkriću bosanskih piramida.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.