Kažu da se pri umiranju čovjeku ispred očiju odvrti ubrzam film njegovog cijelog života. Svi važni i nevažni događaji ukazu se velikom brzinom i on ima jedinstvenu priliku da prije odlaska u carstvo sjenki sagleda svoje postojanje iz sasvim nove ičesto puta iznenađujuće perspektive. Možemo li istu pretpostavku generalizirati na nivou čitavogčovječanstva?
Razne ezoterijske škole iznova su podsjećale na važnost cikličkog poimanja čitave kreacije. Linearno vrijeme samo je projekcija našeg uma i glavni oslonac za održavanje iluzije u kojoj se nalazimo. Svaki kraj je ujedno i početak nečeg novog.
Svijet u kojem Živimo kao da je došao do neke vrste praga. Pod okriljem novog milenija na svjetlo dana izlazi, sad veæ potpuno oèigledna, potreba za mijenjanjem veæine postojećih vrijednosti. Povijest se očigledno ponavlja i ništa više nije apsolutno, a naizgled neuništiva kula suvremene znanosti počela se opasno ljuljati. Svima polako postaje jasno da je za opstanak čitavog planeta potrebno napraviti temeljitu reviziju svih znanja, vratiti se u daleku prošlost i pronaći razloge zbog kojih smo otišli u krivom smjeru.

 

 

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.