Dirljivo i zadivljujuce svjedocanstvo jedne od najintrigantnijih licnosti danasnjice – Dzulijana Asanza, osnivaca i glavnog urednika Vikiliksa. Iako na samom kraju Asanz nije autorizovao ovu autobiografiju jer je smatra previse licnom, oni koji su je procitali se slazu da u potpunosti odslikava svog autora – da je strastvena, provokativna i da pokazuje jasan stav. Bez obzira da li se slazu sa Asanzom ili ne i bez obzira kako ocjenjuju ovu autobiografiju, kriticari se slazu da je ova prica daleko od kraja.

I sam Asanz kaze: ‘U svom zatvorskom samovanju nosio sam u sebi dovoljno gnjeva za narednih sto godina, ali moj zadatak je bio da nastavim s nasim izdavackim poslom i da se postaram da svet na to reaguje.’

…Ovo je prica o osobi koja ce vremenom obaviti odredjeni posao. Posao koji ce uticati na svijet. Ali, prica ne pocinje s tim poslom: posao pocinje pricom. To je razlog zasto sam morao da vas vratim u divljinu svog ranog djetinjstva, zato sto smo oboje – moj rad i ja – poceli u tim savrsenim proplancima neznanja.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.