Bilo mi je možda 18 kad sam pročitao njegovo ” sjećanje na budućnost ” i zavolio ga koliko zbog kontraverznosti misterija arheologije kojima se bavio toliko i zbog otpora “klasične” arheološke klike koja nije znala šta da radi sa neoborivom faktima i argumentima koje je iznosio i dokazivao.

Baš zbog toga mislim da je njegova posjeta našim piramidama pogodak “u sridu” istorijske alke.

Od ranih 60-ti taj nesebični arheološki pustolov nam predočava koliko je servirana nam istorija svjeta ustvari fabrikat onih koji bi da čovjećanstvo drže u zabludi zbog nekih samo njima znanih “visih ciljeva” i da arheologe današnjice kao poslušno krdo ovaca drže pod kontrolom. Naš zmaj Semir i iskusni vuk Erich bi vrlo lako mogli skupa razvaliti ogradu toga arheološkog tora i rastjerati krdo na sve strane svjeta.

Od srca se nadam ( a evo i čitam ) da je proces kristalisanja istorije čovjećanstva odpoćeo malim, no ipak velikim korakom.

Ako je naučnik-istraživač-arheolog-pisac takog kalibra posjetio naše ljepotice to bi vrlo lako mogla biti mala grudvu bačena niz snijegom pokriveno brdo, i to bi mogao biti taj momenat ohrabrenja i ispravljanje savijene kičme uplašenih arheoloških stručnjaka koji, čuvajući svoj posao u okvirima “poznate” istorije nisu smjeli pobjediti svoju arheološku znatiželju i osvanuti jedno jutro pod obroncima Bosanske piramide sunca.

Tih jutara če od sada, siguran sam biti mnogo, mnogo više.

Toliko je razloga u grudima ovim što sam ponosan Bosanac.

Naše su piramide jedne od največih.

Dobro došli u novu, dugo skrivanu istinu o prošlosti. Dobro došli i sretan vam povratak na korjene civilizacije.

Nakon što je obišao sve lokacije kroz koje ga je proveo Semir Osmanagić, Eric Von Daniken je rekao:

“Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće. Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje. Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida”, izjavio je Eric Von Daniken za rijetke novinare koji su pratili njegovu posjetu. 

Podsjećamo, Discovery Channel prošle sedmice završio je u Visokom snimanje dokumentarnog filma u okviru serijala The Unexplained Files.

About The Author

Semir Sam Osmanagić, autor, istraživač i biznismen, rođen je u Bosni i Hercegovini, a živi i radi u Houstonu (SAD).(Biografija) Osmanagić je 2005. otkrio drevni piramidalni kompleks u Visokom (BiH) koji se sastoji od pet kolosalnih kamenih građevina u obliku piramida te prateće mreže prahistorijskih podzemnih tunela.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.