grupa69

grupa69

Srpska Grupa 69 hvali se rušenjem američkih aviona i ‘zaslugama’ za tegobe Pape, Clintona i Genschera

Američki pokušaji paranormalnog djelovanja posebne vojne jedinice na neprijatelja rezultirali su, ako ničim drugim, knjigom i filmom “Muškarci koji bulje u koze”.

 

Sličnih pokušaja bilo je i u našem neposrednom susjedstvu, točnije, u Srbiji, koja je u vrijeme Slobodana Miloševića bila pogodno tlo za pojavljivanje raznih magova i njihovih parapsiholoških i okultnih sposobnosti. Praznovjerje su u to vrijeme propagirali režimski mediji, kojima su, kao po pravilu, na čelnim pozicijama bili pripadnici JUL-a, stranke Miloševićeve supruge Mirjane Marković.

No, u priči o jačanju praznovjerja tijekom devedestih svakako posebno mjesto zauzima formiranje Grupe 69 pri Generalštabu Vojske Jugoslavije, sa zadatkom obrane od “srpskih nepriajatelja parapsihološkim sredstvima”.

Ova grupa, koliko je znano, nije osnovana nekim posebnim dekretom vojnih vlasti, ali postoje nesumnjivi dokazi i svjedočanstva da je postojala. Grupa 69 je, prema svjedočanstvu jednog od članova, djelovala sve do 12. prosinca 2008. godine, što otvara pitanje kome je trebala takva organizacija i u postmiloševićevskoj Srbiji.

Grupu su sačinjavali, pored aktivnih vojnih lica, takozvani društveno politički djelatnici, astrolozi, proroci, intelektualci, domoljubno osvješteno građanstvo, osvjedočeni borci protiv Novog svjetskog poretka i oni koji su u sebi prepoznali nekakve nesvakidašnje moći. Do danas identiteti većine pripadnika tog veselog društva nisu poznati javnosti.

Teslina otkrića

Objašnjavajući djelovanje ove grupe, njezini propagatori su tvrdili da je svojim dijelovanjem rušila čak i zrakoplove svojih neprijatelja, prije svega SAD-a. Zatim, moglo se čuti da je na daljinu ubijala one koji su činili zlo Srbima.

A najzanimljivija i najbizarnija je tvrdnja ona da su posjedovali takozvano “srpsko ogledalo” koje je funkcioniralo na principu nekih otkrića Nikole Tesle i “kontroliranog prijenosa viska na daljinu“, pa je djelovanjem tog ogledala svojevremeno, tvrdili su u Grupi 69, Billu Clintonu, tadašnjem predsjedniku SAD-a, slomljena noga. Navodno su bili dio Svjetske duhovne mreže koja je upozorila SAD da će rušiti njihove avione a pad letjelica bit će objašnjiv kvarom na elektronskim uređajima.

Ovo upozorenje u Srbiji je objavljeno 1996., u tjedniku „Argument“, kao i u knjizi Spasoja Vlajića, „Parapsihološki rat na Balkanu“. U Grupi 69 tvrde da su prvu uspješnu akciju obaranja zrakoplova imali 13. travnja 1994., kada je sa nosača zrakoplova Saratoga jedan F-16 pao u more prigodom pokušaja uzlijetanja.

Inženjer Vlajić u svojoj inventuri uspješnosti paranormalne Protuzrakoplovne obrane Generalštaba Vojske Jugoslavije navodi još nekoliko primjera.

On vidi povezanost američkog pokretanja pitanja Kosova 1997. sa padom zrakoplova 2. travnja iste godine, kojim je upravljao pilot Craig Button, što se na vježbi iz neobjašnjivih razloga odvojio od grupe pilota i udario u vrh planine u Coloradu.

Spominje se i rušenje američkog zrakoplova 15. listopada 1995., tik pored zračne baze Wright-Patterson, gdje je potpisan Daytonski sporazum. To je Grupa 69 pripisala svojoj aktivnosti i aktivnosti Svjetske duhovne mreže jer je toga istoga dana Robert Farrand, nadglednik distrikta Brčko, u tom gradu poništio izbore.

Zatajili protiv NATO-a

Stoga je Vlajić u tome vidio još jednu opomenu Amerikancima zbog njihova “neprijateljskog odnosa prema Srbima“. Nadalje, 24. studenoga 1995., srušio se američki zrakoplov blizu Virginije. I tu je Grupa 69 našla objašnjenje u činjenici da se to dogodilo za vrijeme izbora u Republici Srpskoj, kada je „SAD pokazao netrpeljivost prema Srbima“.

Primjera ima još, a kad se podvukla crta pokazalo se da je s neba iznad Republike Srpske palo 40 letjelica te da je na prostorima SFRJ, prije bombardiranja NATO-a, izginulo više od 60 američkih vojnih dužnosnika.

Inženjer Vlajić tako podsjeća da su za vrijeme izbijanja jugoslavenske krize tri političara bili izrazito „antisrpski raspoloženi“; Hans-Dietrich Genscher, ministar vanjskih poslova Njemačke, Turgut Özal, turski premijer i papa Ivan Pavao II., dok su među velikim silama antisrpski bile raspoložene Njemačka i SAD.

Po točno utvrđenom redu, kaže Vlajić, njih su iz godine u godinu sustizale jasne opomene.

I godine 1992. dogodila se neočekivana smjena Genschera, zatim 1993. naprasna smrt Özala; 1994. teška ozljeda Pape; 1995. godine teroristički napad u SAD-u, u Oklahomi; 1996. dogodila se nesreća u zračnoj luci Düsseldorf, a sljedeće godine uslijedila je oružana pobuna Teksasu..

Uporabom „srpskog ogledala“ posljedice zbog “antisrpskog dijelovanja“ osjetili su bivši francuski predsjednik François Mitterrand, kojega je zadesila smrt, kao i izraelskog predsjednika vlade Yitzhaka Rabina. Helmutu Kohlu je umro sin, a bivšem šefu češke države Václavu Havelu supruga, dok je najbolje prošao spomenuti Clinton…

Grupa 69 najmanje se hvali “podvizima” za vrijeme NATO-vog bombardiranja. Zato je možda i došlo do inicijative JUL-ovaca, književnice Jare Ribnikar i Prvoslava Markovića, upravnika beogradske bolnice „Laza Lazarević“, da se osnuje Jugoslavenski komitet za koherenciju i nepobjedivost koji bi obučavao tisuču yogi-letača za zaštitu Jugoslavije pozitivnom energijom. Naime, osnivači su tvrdili kako su yogi-letači prethodno pomogli u zaustavljanju građanskog rata u Mozambiku.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.