Svakako, boravak Jupitera, najveće planeta u našem Sunčevom sistemu kojoj je potrebno oko godinu dana da pređe jedan horoskopski znak u znaku Lava, osjetiće svi, a posebno vatreni i vazdušni znaci, već pomenuti Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Vage, Strelci i Vodolije. Na primjer, ako vam je ascendent, osa četvrte, sedme ili desete astrološke kuće u znaku Lava, narednih godinu dana očekuje vas ulazak u brak, uvećanje porodice, profesionalna satisfakcija.

Jupiter nam donosi vjeru i optimizam, pozitivne mogućnosti, ali se ne smijemo „ušuškati“ u lakoću kojom zna da nas obasipa. Do veće sreće će dolaziti kada Jupiter napravi trigon sa Uranom u Ovnu, kada će se ostvarivati iznenada, neočekivano, kroz neke jedinstvene prilike za pozitivne promjene. Dolaziće do nagle sreće ili iznenadnog podviga, a napredak očekujte od septembra 2014. godine i ponovo, od juna 2015. godine. Jupiter će uzdići one koji imaju neki talenat, kvalitet, koji nose u sebi nešto što je veliko, a što uzdiže i donosi mogućnost za sticanje većeg uvažavanja i priznavanja. Ne treba zaboravti ni da loši aspekti ove planete uvećavaju egocentrizam, lijenost, snobizam, a donose i opasnost od prevara, posebno finansijskih.
U opštem smislu – koliko smo pod Jupiterom u Raku (voda) imali problema sa poplavama, toliko sa ovom planetom u Lavu treba obratiti pažnju na moguće požare.

Ako bi trebalo napraviti neki  rezime, mogli bismo reći kako bi tranzit Jupitera u znaku Lava najviše srećnih okolnosti trebao da donese samim Lavovima. Djevici dolazi period razočaranja i nesigurnosti, Vagama više prijatelja, Škorpiji više poslovnog uspjeha, Strijelcu više putovanja u inostranstvo, Jarcu više zaduženja, Vodolije se mogu odlučiti na brak ili vanbračnu vezu, Ribe će imati više posla, Ovnovi će se zaljubiti, Bikovi će razmišljati o sređivanju doma, Blizanci će kupiti auto,mobilni telefon ili upisati na kakav kurs, a Rakovi će srediti svoju finansijsku situaciju.

Jupiter kreće u retrogradni hod krajem 2014. godine, preczinije 8. decembra pa će ubrzo donijeti i dva pozitivna aspekta bez obzira na kretanje – srećan položaj tranzitnog Sunca i Jupitera u trigonu će nam na pravi način dati osjećaj slobode, optimizma, vjere, i Jupiter će nam vratiti lekcijom dio koji trebamo popraviti, iskoristiti, dok će tranzitni Merkur napraviti trigon sa Jupiterom u Lavu, što može biti poztivno za učenje, karijeru, pisanje, putovanja, bitne razgovore.

Prethodni put je Jupiter bio u Lavu od 1.avgusta 2002. do 27.avgusta 2003, pa se ne bi trebali izmnanadi ni ako dođe do izvjesne podudarnosti tog perioda sa nekim događajima narednih godinu dana.

Ovan u 2015. godini

Ovan
21. III – 20. IV

Godišnji horoskop za horoskopski znak Ovan za 2015:

2015. će biti veoma uzbudljiva godina za Ovna. Ovan se u posljednjih nekoliko godina borio na mnogim poljima. Godišnji horoskop nastavlja da pokazuje napredak, kao i mogućnost da se sav napor Ovna u 2015. konačno isplati. Jaka godina za karijeru i prihode, kao i za pozitivnu unutrašnju motivaciju. Naravno, Jin i Jang zahtjevaju od Ovna da radi malo više u nekim područjima koja su izašli iz ravnoteže.

Ovan 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Ovnovi, ne počinjite da trošite novac još uvijek, ali 2015. izgleda kao odlična godina što se tiče novca. Dosta ste radili, spremite se za naplatu! Mnogi od vaših projekata, ideja i poslovnih poteza će dati rezultate u 2015. To može da znači da je vrijeme za unapređenje, skok u karijeri ili čak dalje razvijanje poslovnih ideja i planova. Kada je riječ o poslu i novcu, 2015. je vaša godina. Većina vaših sposobnosti će doći do izražaja još u prvom dijelu godine, pa zato pucajte na visoko. Gledajući godišnji horoskop za Ovna 2015., može se sa sigurnošću reći da nema razloga za oklijevanje kada sve što zamislite zvuči kao sjajna ideja.

Ovan 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Ponekad, uspjeh u jednoj oblasti znači malo više angažovanja u drugoj. Godišnji horoskop za Ovna 2015. pokazuje da će porodični i intimni odnosi biti zategnuti u prvom dijelu godine. U stvari, mogu i da izmaknu kontroli. Budite spremni da čvrsto držite u rukama čak i najmanju nesuglasicu vezanu za porodicu ili voljenu osobu. Ignorisanje malih znakova upozorenja može dovesti do velikih problema. Ako želite harmoniju 2015., budite spremni da razgovarate o problemima. Budite voljni da rešavate probleme koji nailaze, ne prepuštajte ništa slučaju. Godišnji horoskop za Ovna 2015. pokazuje da postoji realna mogućnost da, ukoliko prevaziđe dramatične trenutke u prvom dijelu godine na ljubavnom planu, ostatak godine neće nailaziti na prevelike prepreke.

Ovan 2015: Horoskop za zdravlje

Godišnji horoskop za Ovna 2015. pokazuje da stvari izgledaju sjajno u pogledu zdravlja. Iskoristite ovo stanje da još više vježbate svoje tijelo, srce i um. Hranite se zdravo, vježbajte i obezbjedite svom organizmu dovoljno sna. Ovo je godina kada možete da se isprobate u novom sportu o kom ste u poslednje vrijeme razmišljali ili da odvojite malo vremena za sebe i izbacite negativnu energiju u teretani. Pronađite način da kanališete tu energiju, brinite o svom tijelu i 2015. će se pokazati kao dobra godina za vaše zdravlje.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Ovan

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Mars
Vaš kamen: rubin
U životu tražite: uzbuđenje trenutka
Raspoloženje: entuzijastično
Tajna želja ovna: da vlada drugima

Bik u 2015. godini

Bik
21. IV – 20. V

Tvrdoglav, ali strpljiv, Bik je uvijek spreman da preživi oluju. Godišnji horoskop za Bika 2015. pokazuje da će mu ove osobine pomoći tokom težih razdoblja 2015. Prvi dio godine će donijeti borbu za posao i novac, dok će zdravstveni problemi takođe izazvati konfuziju tokom cijele godine. Dobra vijest je da su ljubav i intimnost sve vrijeme na vrhuncu, što će omogućiti Biku da ima stalnu podršku. Izazovi će ga i ove godine dovesti do ličnog rasta i promjene, a sve vodeći ka pozitivnim ishodima.

Bik 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Prema godišnjem horoskopu za Bika 2015., najveći neprijatelj na poslu kog će Bik imati je sam sebe. Čak i ako svjetska ekonomija izaziva napor i zbrku, nema potrebe da se to internalizuje. Brige o svemu, o poslu ili dugovima, vašoj budućnosti neće mnogo pomoći. Umjesto toga, skoncentrišite se na svoje najbolje kvalitete i vjerujte da ste u stanju da odradite odličan posao. A ako ne možete, preduzmite nešto! 2015. je dobra godina za Bika za učenje novih vještina i razvoj sposobnosti.

Možda ćete se iznenaditi – mjeseci od januara do maja su stvoreni za uspjeh. Ne dozvolite sebi da zbog sumnje u sebe izađete iz igre.

Bik 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Ono što je sigurno je da ćete ove godine dobiti punu podršku prijatelja, porodice i voljenih. Godišnji horoskop za Bika 2015. pokazuje da će u ovoj godini romantika biti sve vrijeme na vrhuncu. Vaša sposobnost da komunicirate, povjerite se i otvorite svom partneru doprinosi učvršćivanju vaših odnosa. Takođe, i povjerenje koje imate jedno prema drugom je ključni dio vaše veze. Ako ste tek na početku, ne žurite što prije u intimu, već se što bolje upoznajte. Pustite da se strast malo ohladi i omogućite stvarima da se dešavaju polako. Imate više nego dovoljno prijatelja, a upoznaćete i nove u periodu mart-jun.

Bik 2015: Horoskop za zdravlje

Za Bika rijetko  postoje izazovi kojima ne mogu odgovoriti. Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi, oni nikada ne odustaju. Zato iskoristite tu svoju osobinu ove godine ako budete primorani da se borite za svoje zdravlje. Pristupite zadatku logički. Šta je ono što uspjeva? Šta ne? Radite više od onoga što daje pozitivne rezultate i eliminišite sve ono što ne daje. Godišnji horoskop za Bika 2015. pokazuje da bi to moglo značiti da se odreknete nekih zadovoljstava, na šta niste u potpunosti spremni, ali kada je u pitanju zdravlje, krajnje je vrijeme da se odreknete nezdravih navika. Ne dozvolite da tvrdoglavi stav radi protiv vas.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Bik

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: smaragd
U životu tražite: emotivnu i finansijsku sigurnost
Raspoloženje: energično
Tajna želja bika: da ima siguran, srećan i bogat život/ brak

Godišnji horoskop za horoskopski znak Blizanci za 2015:

Ovaj znak je poznat po tome što stalno mIJenja mišljenje, ali ove godine Blizanci neće imati mnogo tema za diskusiju. Godišnji horoskop za Blizance 2015. pokazuje da su stvari prilično jasne. Biće tu i tamo nekih napada na vašu karijeru, ali u većini slučajeva neće uticati na vašu finansijsku situaciju. Vaš ljubavni život će biti zadovoljavajući i neće zahtjevati nikakve značajne promjene. Vašem zdravlju će biti potrebno malo održavanja, tako da ćete morati da uzmete u obzir osnovnu brigu o sebi. Drugim riječima, Blizanci, imate ispred sebe godinu gdje je put prilično očigledan, tako da možete da pronađete svoj mir.

Blizanci u 2015. godini

Blizanci
22. V – 21. VI

Blizanci 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Blizanci, pripremite se. Kada počne 2015., naći ćete se na meti na radnom mjestu. Ljudi će dolaziti po ono što imate i daće sve od sebe da vam to i uzmu. Ostanite jaki. Glavu gore, uradićete dobar posao i ne ustručavajte se da se sami pohvalite. Skrenite pažnju na sebe nadređenima koliko doprinosite poslu, tako da oni sa sabotažom  ne uspiju u svojim naporima da vas potkopavaju. Godišnji horoskop za Blizance 2015. pokazuje da će dobar deo godine biti nepredvidiv i zahtjevan, ali vas očekuje veliki profesionalni napredak u novembru ili decembru.

Blizanci 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Blizance 2015. pokazuje da, kada je riječ o odnosima, vi ste ona uobičajena, neodlučna osoba. Ovo nije godina da se donose velike odluke, ali stalno ćete vagati prednosti i mane vaše veze. Šanse su velike da ćete željeti da promjenite život od januara do juna, ali to premišljanje će samo donijeti stres. Evo jednog savjeta Blizancima 2015. – može biti mnogo bolje ako cijenite ono što imate. Imate odlične prijatelje, porodicu i međuljudske odnose! Dakle, potrebno vam je vrijeme da to i primetite. Razvijajte ove odnose. Usporite malo, osjetite miris cvijeća i prestanite da mislite da je trava zelenija na drugom mjestu. Umjesto toga, uživajte u luksuzu mira u odnosima koji vam donosi 2015. godina.

Blizanci 2015: Horoskop za zdravlje

Godišnji horoskop za Blizance 2015. pokazuje da će biti nekih uspona i padova što se tiče zdravlja, tako da je dobro da to imate na umu. Ne odlažite osnovne stvari do posljednjeg trenutka, kao što je posjeta ljekaru. Pregled ljekara može brzo da vam riješi probleme ako se oni pojave. Srećom, imate divnu podršku osoba koje vas okružuju i na njih se možete osloniti kada god vam je potrebna pomoć. Samo se nemojte ustručavati da tražite ono što vam treba.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Blizanci

Vaš element: vazduh
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: akvamarin
U životu tražite: da istražite od svega po malo
Raspoloženje: intenzivna mentalna energija
Tajna želja blizanaca: da bude ispred drugih

Godišnji horoskop za horoskopski znak Rak za 2015:

Ovo je uzbudljivo vrijeme za Raka! Godišnji horoskop 2015. pokazuje da će život možda djelovati pun misterije i intrige za preosjetljive Rakove. Iako će se stvari možda dešavati malo presporo za vaš ukus, Rakovima će 2015. donijeti interesovanje za učenje, kreativnost i mnogo novih mogućnosti.

Rak u 2015. godini

Rak
21. VI – 21. VII

Rak 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Rakovi, vi vjerujete da je to što radite ispravno. Zato može biti veoma frustrirajuće kada vas zaobiđu pozitivni poslovni rezultati. Kada 2015. počne, vi ćete se osjećati kao da ste na vrhu svijeta u profesionalnom smislu. Godišnji horoskop za Raka 2015. pokazuje da će se u prvom dijelu godine poslovni problemi nakupljati. Nagrade će otići onima koji su već uložili dosta vremena i energije da bi postigli ono što žele. Ako niste uložili u posao, biće vam teško da gledate kako su drugi uspješni. Sa jedne strane, znaćete da je to jedino fer. U stvari, ispravno je što će drugi uspjeti. Sa druge strane, moraćete da razmislite o postupcima koji su vašu karijeru skrenuli sa puta.

Preispitajte se i shvatite na čemu treba poraditi još više da biste ostvarili uspjeh u drugom dijelu godine. Ne brinite – ovo ne znači da 2015. nema šta da vam ponudi. Godišnji horoskop za Raka 2015. pokazuje da će tokom ljeta vaše finansije biti dobre, ali možda ne u onoj mjeri u kojoj ste se nadali.

Rak 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Početak godine bi mogao da bude pun iskušenja. Odnosi koje ste pokušavali da popravite ili poboljšate mogu lako da krenu u suprotnom smjeru, a sve na osnovu jedne nepažljive riječi. Tokom ovog perioda, shvatite da od vašeg ponašanja sve zavisi. Budite pažljivi sa riječima i pokušajte da vježbate strpljenje. Zapamtite, vi niste uvek u pravu. Posvetite više vremena slušajući svog partnera i zajedno radite na tome da shvatite vaše međusobne potrebe. Ulaganje u ljubav je obavezno u prvom dijelu kalendarske godine ako želite da učvrstite vaš harmoničan odnos.

Rak 2015: Horoskop za zdravlje

Uvijek emotivan, rak je često samom sebi najgori neprijatelj kada je zdravlje u pitanju. Godišnji horoskop za Raka 2015. donosi dobre i pozitivne emocije, a zdravlje bi trebalo da ostane jako dobro ako se stres svede na minimum. Kao i uvjek, odmarajte se dovoljno i ugađajte maksimalno sebi u danima kada vam se čini da ne možete da postignete sve.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Rak

Vaš element: voda
Vama upravlja: Mjesec
Vaš kamen: mjesečev kamen
U životu tražite: potvrđivanje i bliskost
Raspoloženje: ćudljivo
Tajna želja raka: da se osjeća sigurno (emotivno, finansijski, romantično i duhovno)

Godišnji horoskop za horoskopski znak Lav za 2015:

Na mnogo toga ćete biti ponosni u 2015. godini! Godišnji horoskop za Lava pokazuje da ste naporno radili i da ćete vidjeti ostvarenje svog napornog rada u karijeri. Otvaraju se mnoge mogućnosti, ljudi će vam se diviti za genijalnost, a možda čak i predložiti nove poslovne poduhvate. Činiće vam se kao da vam se svi sa strane dive, osim osoba najbližih vama. Da biste održali sklad 2015. godine, potrebno je vremena da uspostavite ravnotežu u svom životu. Ne vrti se cio svijet oko vas, iako imate mnogo kvaliteta.

Lav u 2015. godini

Lav
22. VII – 22. VIII

Lav 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Godišnji horoskop za Lava pokazuje da će 2015. početi veoma burno! Promocije, priznanja, pažnja … sve stvari za koje Lav živi. Ovakva vrsta uspjeha će se nastaviti tokom cijele godine, što je dobro, imajući u vidu nove ideje ili nastavak projekata koje ste zanemarivali u posljednje vrijeme. Započinjanje novog posla ili poboljšanje starih odnosa može donijeti veliki uspjeh. Najbolji savjet za 2015. je da nastavite da tražite nove mogućnosti, zato što možete jako puno od toga dobiti. Ako nešto ne ide kako treba, ne gubite vrijeme.

Pristupite iz drugog ugla. Godišnji horoskop za Lava 2015. pokazuje da ćete imati puno uspjeha u ovoj godini, tako da, ako se jedna opcija zatvori, ne nervirajte se. Otvoriće se nova.

Lav 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Lav ponekad može da bude kralj drame. Imajte ovo na umu ako vaša veza krene nizbrdo na početku 2015. Ne mora biti vašom krivicom. Ali je teže da volimo druge ako trošimo previše vremena voleći sebe. Morate obraćati mnogo više pažnje na vaše voljene. Skrenite pažnju sa sebe neko vrijeme. Godišnji horoskop za Lava 2015. pokazuje da ljudi neće imati mnogo saosjećanja za vas i da će vaša veza imati poteškoća u prvoj polovini 2015. Moraćete da se oslonite isključivo na sebe ukoliko želite da riješite probleme. Ili još bolje, ne preuveličavajte stvari. Ako postoji problem, rješite ga i krenite dalje. Promjena vaše reakcije na probleme ili više ljubavi sa vaše strane nego obično će pomoći da se vaša porodica, prijatelji i najbliži vrate tamo gde bi trebalo da budu – pored vas.

Lav 2015: Horoskop za zdravlje

Vitalni i moćni, služiće vas odlično zdravlje. Jedite zdravu hranu, vježbajte ili se što više opuštajte. Odmor je ključ u 2015. godini. Dešavaće se toliko stvari da ćete biti u iskušenju da preskočite odmor i vježbe, ali kada to uradite, osjetiti će te efekte. Zapamtite da je za zdravlje najbitnija umjerenost u svemu.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Lav

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Sunce
Vaš kamen: peridot
U životu tražite: da vodite druge
Raspoloženje: energija koja isijava
Tajna želja lava: da bude zvijezda

Godišnji horoskop za horoskopski znak Djevica za 2015:

Stabilnost je uvek dobro došla za Djevice. Godišnji horoskop za Djevicu 2015. pokazuje da će u ovoj godini dostići maksimum na mnogim poljima. Sve će biti lako, jednostavno i upravo onako kako želite, ali nećete imati ni previše avantura. To je u redu! Uzbuđenje nije uvek dobra stvar. Uživajte u jednostavnosti i radosti koju vam 2015. može donijeti. Koncentrišite se na građenje karijere i učvršćivanje veze na duge staze, ali takođe i cjenite osnovna zadovoljstva koja će vam život pružiti. Godišnji horoskop za Djevicu 2015. pokazuje da ćete naći radost u svemu ove godine.

Djevica u 2015. godini

Devica
23. VIII – 23. IX

Djevica 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

U 2015. godini, važno je da prestanete da požurujete stvari. Godišnji horoskop za Djevicu 2015. pokazuje da ovakva vrsta nepažnje može da dovede do ozbiljnijih problema u karijeri i finansijama. Umjesto toga, potrebno je vrijeme da provjerite da li ste sve uradili kako treba. Ako postoje labave strane na poslu, mogu da izazovu profesionalne probleme, pa ih zato što prije učvrstite. Provjeravajte dokumenta i to dva puta. Ne žurite u bilo koju vrstu dugoročnog rješenja ove godine, jer možete uletjeti u nešto što će izazvati probleme u godinama koje dolaze. Poslujte preko advokata, računovođa i stručnjaka ove godine.

Godišnji horoskop za Djevicu 2015. pokazuje da će vaša karijera zabilježiti stalan napredak od početka marta, ali ako pokušavate da ubrzate stvari, možda propustite još veće mogućnosti. 2015. ima mnogo nagrada za Djevicu – zato vežbajte povjerenje i slijedite pravila.

Djevica 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Djevicu 2015. pokazuje da će početkom godine Djevice doživjeti razdor u intimnim odnosima. Biće potrebno vrijeme da riješite probleme. Ne očekujte da se stvari jednostavno riješe, samo zato što želite sve odjednom. 2015. će biti idealna godina da poradite na interpersonalnim odnosima uz stručnu pomoć ili podršku grupe. Kada dođe jun, bićete u mnogo boljoj poziciji što se tiče davanja i primanja ljubavi. Prijatelji i porodica će biti tu tokom cijele godine. Posvetite vremena ljudima koji vas vole i dobićete puno zauzvrat.

Djevica 2015: Horoskop za zdravlje

Što se tiče zdravlja, nemate razloga za brigu. Zdravlje će biti dobro. Ostanite u formi, jedite zdravu hranu i poradite još malo na sticanju zdravih navika. Ako vam dosadi takav stil života, oprobajte se u nekom novom sportu i osjetićete mnoge prednosti redovnog vježbanja.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Djevica

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: safir
U životu tražite: da uradite pravu stvar
Raspoloženje: saosjećajno i brižno
Tajna želja device: da daje i prima ljubav

Godišnji horoskop za horoskopski znak Vaga za 2015:

Kod Vage, stabilnost i ravnoteža su veoma važni. Godišnji horoskop za Vagu 2015. pokazuje da će ovo biti velika godina, jer donosi toliko toga. To će inspirisati Vage da se dalje razvijaju i isprobaju nove stvari. Budite spremni za neke sitne probleme na početku godine, pošto će biti izazova u pogledu karijere, ali to nije ništa što je nemoguće prevazići. Sigurno će se pojaviti neka posebna osoba koja će se truditi da zadobije vašu pažnju, ali držite strasti pod kontrolom. Ne želite da obećanje prave ljubavi sagori u plamenu ove romanse.

Vaga u 2015. godini

Vaga
24. IX – 23. X

Vaga 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Godišnji horoskop za Vagu 2015. pokazuje da će vas mnoge stvari sustići. Loša finansijska odluka ili jednostavno loš tajming će izazvati nemir na poslu. Ne paničite. Koristite svoju sposobnost da sporo i stabilno rješavate probleme. Da biste se vratili na pravi put, biće potrebno da preuredite neke stvari, što podrazumjeva planiranje, koje vam dobro ide. Uprkos teškom početku, stres oko finansijskih odluka će vas motivisati da se potrudite i da napokon počnete da napredujete u svim oblastima života.

Vaga 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Nova romansa samo što se nije rasplamsala! Ponekad vas previše strasti može dovesti do panike. Međutim, želja za posjedovanjem nije uopšte romantična. To treba da kontrolišete. Ako se osjetite preplavljeni ljubavlju, ne stežite obruč previše. Usporite malo i opustite se. Vježbajte povjerenje kako u romantičnim, tako i u platonskim vezama ili budite spremni za nesuglasice u ljetnjim mjesecima. U smislu pronalaženja prijatelja ili nove ljubavi, budite otvoreni za sve. Godišnji horoskop za Vagu 2015. pokazuje da, bez obzira na put koji izaberete, mir i harmonija će preovladavati tokom novembra i decembra.

Vaga 2015: Horoskop za zdravlje

Dok god se fokusirate na balansiranje svog života ove godini, godišnji horoskop za Vagu 2015. pokazuje da neće biti zdravstvenih problema. Saturn dolazi da pomogne da se stvari stabilišu i povrati energiju i snagu. Ove godine ćete lakše ignorisati želju da radite više nego što možete.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Vaga

Vaš element: vazduh
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: opal
U životu tražite: dosljednost
Raspoloženje: promjenljivo
Tajna želja vage: da živi lak, nekomplikovan život

Godišnji horoskop za horoskopski znak Škorpija za 2015:

Škorpije, odlučni ste da se stvari odvijaju onako kako ste vi zamislili. Ako ne bude tako, smješićete se spolja, a ključati iznutra, dok ne riješite problem. Godišnji horoskop za Škorpiju 2015. pokazuje da će vam ova godina pružiti puno zadovoljstava. Stvari će zaista ići vama na ruku, posebno u pogledu veza i karijere. Dakle, osmjeh na lice i uživajte u 2015.!

Škorpija u 2015. godini

Skorpija
24. X – 22. XI

Škorpija 2015: Horoskop za posao i novčane prihode

Godišnji horoskop za Škorpiju 2015. pokazuje da će ova godina donijeti balans na svim poljima. Biće veoma uspješnih poslova, a produktivnost bi bila bolja kada bi mentalna snaga pokrenula volju na više akcije. Jupiter će vas podstaći da želite da promjenite neke stvari, da vam zaista promjena bude neophodna. Zato, ako ste nezadovoljni, promjenite nešto. Vrijeme je da preispitate polja u kojima ne napredujete i da rizikujete da pokrenete stvari na bolje.

Vaša kreativnost će dostići vrhunac u ovoj godini, tako da možete skupiti hrabrost da isprobate sve lude ideje koje vam padnu na pamet.

Škorpija 2015: Horoskop za ljubav, porodični i društveni život

Škorpije, strast i ljubav nikada nisu bili problem za vas. Vama je uvijek jasno šta želite i obično to lako i dobijete. Osobina koja vam ponekad nedostaje je druženje i povezivanje sa ljudima i u 2015. vrata za tu opciju će vam biti širom otvorena. Ako ste introvertni, vaš partner će vas zamoliti da se otvorite. Učinite to. Ove godine ćete biti puni zanosne energije i kreativnosti. Prenesite nešto od ove energije na međuljudske odnose i bićete iznenađeni napretkom koji možete ostvariti. U početku će vam biti neprijatno, pa čak i zastrašujuće. Držite se. Godišnji horoskop za Škorpiju 2015. pokazuje da ćete biti nagrađeni. Ako ste bez partnera, što nikada kod vas ne traje dugo, budite strpljivi i sačekajte da se pojavi jedna posebna osoba.

Škorpija 2015: Horoskop za zdravlje

Nakon naporne 2012., Godišnji horoskop za Škorpiju 2015. pokazuje da ćete ući u novu godinu malo iscrpljeni. Dozvolite svom tijelu da se oporavi i dajte mu vremena za to. Kao što možete vidjeti iz drugih oblasti u svom životu, 2015. će vam donijeti strast i kreativnu energiju za koju ne morate da se borite na način na koji ste morali u 2012. Međutim, ta energija će doći samo ako niste previše iscrpljeni da je primite. U prvom dijelu godine morate da vjerujete da je kreativnost odmah iza ugla i zato se opustite, meditirajte i dobro odmorite. Vitalnost će se vratiti uskoro.

Osnovne karakteristike za horoskopski znak Škorpija

Vaš element: voda
Vama upravlja: Pluton
Vaš kamen: topaz
U životu tražite: da izdržite uprkos pritiscima
Raspoloženje: nepokolebljivo
Tajna želja skorpije: da trijumfuje

Strijelac postaje zreliji, donosi nove planove i živi po njima
Saturn u znaku sve će Strijelce ove godine učiniti mudrijima i ozbiljnijima. Snaći će ih nove odgovornosti, osobito one situacije koje u prošlosti nisu ozbiljno rješavali.
U ovoj godini ništa nećete postići brzopletošću ili pretjeranim reakcijama. Saturn je u vašem znaku ,a on zahtijeva disciplinu, rad i red. Budite u svemu staloženi i mudri, i dvaput promislite o svojim odlukama. Bit ćete mnogo ozbiljniji i odgovorniji nego prošlih godina. Ulagat ćete u poboljšanje stambenih prilika, odlučit ćete se na adaptaciju, odseliti se u prostraniji stan ili razmisliti o mogućnosti kupnje, dogradnje kuće ili vikendice.
Sve ono što prije niste rješavali, a trebalo je, sad će doći na red. Uozbiljit ćete se, biti spremni na razne životne izazove, a probleme ćete rješavati s više snage. Ako ste u dugoj i ozbiljnoj vezi, ove ćete godine biti spremni za brak i potomstvo. U nove poslovne pobjede krećete već su siječnju, veljači i ožujku, a u svibnju, lipnju i srpnju pazite se krivih odluka ili nepovoljnih novčanih ulaganja. Stabilni Jupiterov utjecaj će sve do kolovoza umanjiti vašu izloženost stresu i problematičnim situacijama.
Vaše odluke će biti mudre, zrelije ćete razmišljati o životu, manje se živcirati zbog nekih situacija i uživati zaštitu utjecajnih i starijih osoba. Ljubavni će život biti pun uzbuđenja i novih prilika, u čemu posebno prednjače siječanj i veljača. Ljetne mjesece ćete pamtiti po velikoj ljubavi koja će vam se dogoditi. Mogli biste se zaljubiti u nekog tko će vas osvojiti šarmom, ali i inteligencijom. Moglo bi se raditi i o vezi sa strancem ili osobom koja je iz drugoga grada ili sredine. Brakovi i veze bit će jako stabilni, osim u svibnju i lipnju, kad su moguće prolazne trzavice.
U drugoj polovini godine Jupiter se premješta u vaše polje karijere. Promijenit ćete se duhovno, što će uočiti ljudi koji vas dobro poznaju. Postat ćete zreliji, promišljeniji i ozbiljniji. Dobit ćete nove prilike i mogućnosti napredovanja i pronaći izlaz iz situacija s kojima se već dugo mučite. Mogli biste promijeniti posao, za što su povoljni rujan, listopad i prosinac, a oni ambiciozniji među vama sigurno će napredovati. Na ljubavnom planu lijepe osjećajne odnose s partnerom imat ćete u rujnu i listopadu, dok se u prosincu pazite veze sa zauzetom osobom. Na zdravlje posebno pripazite jer bi se mogle aktivirati stare, kronične boljke. Posebno oprezni budite u veljači, ožujku, svibnju, lipnju te listopadu i studenom, kad bi vam imunitet mogao biti u padu, a vi izloženi jakom stresu.
Zdravlje
Zdravlje će vam biti osjetljivo skoro cijele godine. Obratite pozornost na svoje poroke, ispravno se hranite i živite što mirnije i urednije. Mogle bi se aktivirati stare boljke.
Posao
Druga polovina godine pravo je vrijeme da istaknete kvalitete i pokažete koliko ste ambiciozni. Lako biste mogli napredovati. Postat ćete zreliji i promišljeniji.
Ljubav
Ljeto će biti prekretnica za mnoge od vas jer će u to vrijeme mnogi izaći iz začaranoga kruga samoće. Napokon ćete se jako zaljubiti, a neki će se i vjenčati.
Jarcu je ovo godina bolnih, ali i iznimno pozitivnih promjena
Iako će Jarci rješavati stvari iz prošlosti ili biti pomalo nesigurni u sebe, druga polovina godine je vrijeme da izađu iz sjene i ugrabe poslovne ili ljubavne prilike.
Naglašeno polje financija upućuje da ćete se u prvoj polovini godine s mnogo žara, želje i energije posvetiti financijskim prilikama. Neki među vama mogli bi se okoristiti nasljedstvom ili uspješnom prodajom nekretnine. Traganje za novim izvorima zarade bit će istinski izazov, ali i užitak. Pritom ćete biti posebno originalni i snalažljivi. Vaš odnos prema ulaganju, štednji i raspolaganju novčanim sredstvima možda neće biti u skladu sa stavovima bračnih i poslovnih partnera.
No usprkos povremenim zastojima u travnju i srpnju, kolovoz ćete ipak dočekati punog novčanika. U vašim napredovanjima može vas zasmetati ponešto lošije zdravlje u ožujku te ljetnim mjesecima, kad se čuvajte vrućina i izbjegavajte pretjerano izlaganje suncu. Ljubavni će život u prvoj polovini godine biti pun uspona i padova, no nova ljubav nekima je moguća već u veljači, ožujku ili travnju, dok će se ljubavni parovi većinom vjenčavati u svibnju.
Srpanj donosi bliske odnose s partnerom, pa će zajedničko ljetovanje u tom mjesecu pripomoći da se još više zbližite. Druga polovina godine nudit će vam priliku za duhovni rast i razvoj, pa će se mijenjati vaši pogledi na svijet. Bit ćete nježniji prema partneru i prema svojoj djeci, odgajajući ih vrlo fleksibilno i s puno razumijevanja. Pred vama je razdoblje velikih promjena koje će ponekad biti pomalo i bolne, osobito one koje će se pokrenuti od kolovoza. No na kraju će se pokazati da su vas te promjene oslobodile okova i stega nekih odnosa i ljudi, koji vam nisu dopuštali da izrazite svoju osobnost.
Zanimanje za psihologiju i alternativne discipline bit će posebno izraženi tijekom jeseni, pa bi se mnogi od vas mogli posvetiti jogi ili meditaciji. Mnogi među vama tragat će za odgovorima na životna pitanja i proučavati literaturu iz tih područja. Povoljan Jupiterov utjecaj u drugoj polovini godine odličan je za učenje, studiranje, ali i prekvalifikacije. U listopadu i studenom češće ćete pakirati kofere, a putovat ćete zbog posla ili stručnih seminara. Mnogi među vama koji su prekinuli studij ponovno će ga nastaviti, a studenti ovog znaka bit će posebno uspješni.
Ni ljubavni život neće biti bez uzbuđenja – srpanj, listopad i studeni mnogima donosi priliku za novu ljubav, a vezani će riješiti temeljne probleme koji su im poljuljali sklad u braku ili vezi.
Zdravlje
Zdravlje će vam biti osjetljivo, pa biste ove godine trebali obaviti mnoge pretrage i tako stati na kraj tegobama. Mogli biste se brinuti i za nekog od starijih ukućana.
Posao
U prvoj polovini godine popravit će vam se financijske prilike, a u drugoj imat ćete prilike napredovati i uspješno poslovati s inozemstvom.
Ljubav
Mogli biste doživjeti veliku ljubav već u veljači, ožujku ili travnju, a ako se radi o nekom tko živi izvan mjesta vašeg boravka, ni česta putovanja nisu isključena.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.