U donjem dijelu mozga smještene su primitivne mentalne funkcije iz kojih proizilaze naši nagoni. Taj dio mozga nije u mogućnosti da pravi razliku između stvarnosti i simulirane stvarnosti koju gledamo na TV.

Televizija i radio su pod kontrolom banaka. Kada gledate vijesti videćete da se mediji bave isključivo posljedicama, nikad uzrokom problema. Takođe, prostor u njima imaju isključivo osobe koje štite interese banaka i ne dovode u pitanje ispravnost trenutnog procesa stvaranja novca.

Eksperimenti koje je radio Herbert Krugman otkrili su da se moždana aktivnost tokom gledanja televizije prebacuje sa lijeve na desnu polovinu. Lijeva polovina centar je logičkog razmišljanja, ovdje se informacija lomi, razlaže na dijelove i kritički analizira. Desna polovina obrađuje podatke nekritički, “u komadu”, što dovodi do emocionalnih umjesto logičkih odgovora.

Prelaz sa lijeve na desnu stranu mozga uzrokuje stvaranje endorfina, prirodnog opijata, zbog toga je moguće postati zavistan o gledanju televizije. Zato većina ljudi ne može da se oslobodi navike gledanja TV. Djeca danas odrastaju gledajući televiziju i do doba adolescencije ta kutija je već zavladala njihovim umom.

mozakZaglupljivanje predstavlja još jedan “pomak” koji se događa kod gledanja televizije. Aktivnosti u višim dijelovima mozga (moždana kora) slabe, a aktivnosti u donjem dijelu mozga (limbički sistem) se povećavaju.

U donjem dijelu mozga smještene su primitivne mentalne funkcije iz kojih proizlaze naši nagoni. Taj dio mozga nije u mogućnosti da pravi razliku između stvarnosti i simulirane stvarnosti koju gledamo na TV.

Za limbički sistem ono što gledamo je stvarno. Čak i kada smo svjesni toga da je ono što gledamo “samo film”, podsvjesno toga nismo svjesni. Srce kuca jače, obuzima nas neizvjesnost, uzbuđeni smo ili uznemireni, to su samo neke od promjena u našem tijelu prilikom gledanja TV. Na sličan način, iako znamo da je cilj reklame manipulacija, na podsvjesnom nivou uspijevaju da nas uvjere da kupimo određeni proizvod ili glasamo za određenu stranku.

Limbički sistem pomaže nam u opasnim životnim situacijama jer iz njega proizlaze naše refleksne (instinktivne) reakcije, ali nas takođe čini osjetljivim na manipulaciju. Manipulatori koriste naše emocije kao konce kojima upravljaju nad nama.

Masovni mediji uvijek štite interese banaka i pokušavaju da nas drže u stalnom strahu kako se ne bi otrgnuli njihovoj kontroli. Najvažnije od svega, primjećujete li kako bankari i njihovi političari stalno ponavljaju uvijek iste laži, koje nakon beskonačnog broja ponavljanja postaju istine.

Na taj način manipulator uz pomoć jednostavnog instrumenta, a to je TV, može da hipnotiše milione. Teoretičar zavjere David Ajske ovim riječima opisao je tu vrstu kontrole:

“Najveća vrsta kontrole je kada misliš da si slobodan, iako tobom manipulišu i upravljaju. Jedna vrsta diktature je kada si u zatvoru, kada možeš da vidiš rešetke i dotakneš ih. Druga je kada sjediš u zatvorskoj ćeliji, ali ne vidiš rešetke i misliš da si slobodan.”

Podsvjesno gledano, kontrola i manipulacija političkim mišljenjem glavno je oružje masona za preuzimanje vlasti nad društvom. Jednom kada kontrolišu političare i ljude, uloge i političke strukture mogu da budu promjenjene u skladu sa njihovim interesom.

Međutim, ovladavanje nad tijelom ne znači nužno i ovladavanje nad umom. Kako bi sproveli svoj plan masoni znaju da moraju da preuzmu kontrolu nad našim glavama i na taj način eliminišu svaku vrstu opozicije njihovoj agendi.

Najveća prijetnja njihovom planu, veća od bilo koje vojske, je prijetnja koju predstavlja slobodan um. Kako bi eliminisali ovu prijetnju i postigli svoj cilj masoni su preuzeli sve masovne medije. Te iste medije koriste kao oružje protiv nas. Putem njih postupno preuzimaju vlast nad umovima nas i naše djece.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.