Kineski horoskop
6.7Overall Score
Reader Rating: (25 Votes)
6.8

2014. je godina broja 7. Generalno, ova će nam godina donijeti puno nepredviđenih okolnosti i dešavanja. Ma koliko imali intuiciju da predvidimo šta nas može snaći i šta nam se može dogoditi, ova će godina, što prijatno, što neprijatno, povremeno iznenađivati, podižući količinu adrenalina u našoj krvi. Vi slabijih živaca i manje otpornih na stres, snabdejte se sa adekvatnim pomagalima za te prilike. Već i samo čitanje ovog članka, priprema je za iznenađenja koja će, sve, nas snaći. Dakle, sa zdravstvene strane, bićemo izloženi stresu. Sa emotivne strane, sve ljubavno-bračne veze naći će se pod ispitivačkom lupom i biće prinuđene da polažu, nužne, testove. Neki će uspješno položiti taj test, a neki, nažalost, neće. Broj brakorazvodnih parnica će se povećati, gledano u odnosu na prethodnu godinu. Povećaće se i broj „bračnih izleta“, vjernost neće biti cijenjena kategorija, te ako niste previše sigurni u svog partnera, malo pojačajte „nadzor“, a ako se „zlo“ desi, budite tolerantni jer se radi o godini iskušenja, po tom pitanju. Sa ekonomske strane gledano, ovo je godina u kojoj će se klasno-socijalne razlike dodatno zaoštriti, dosta radnika će ostati bez ugovora o radu, a sa aktuelnom platom će biti teško „ skrpiti kraj sa krajem“.Štrajkovi će biti uobičajena pojava u našoj svakodnevici.Poslije sedmice, ovu godinu će najbolje podnijeti petice i devetke. Mislim, pritom, na bioritamske i sudbinske(lične) brojeve.
Kako da pronađete vaše tumačenje u nastavku ? Ako ste rođeni 17.03. bilo koje godine, ovaj broj dopišete godini 2014 i jednostavno saberete sve cifre, ako dobijete dvocifren broj, njega svedete na jednocifren. Dakle : 17032014 = 1+7+3+2+1+4=18 , 1+8=9 . U odeljku za broj 9 pronaći ćete Vaš horoskop za slijedeću godinu.

Jedinica: Poslije perioda mirovanja i završetka projekta koji vas je okupirao godinama unatrag, ovo je godina kada ćete dobiti neophodnu energiju i snagu da, hrabro, bez premišljanja i suvišnog odugovlačenja, krenete u akciju i uzmete stvar u svoje ruke. Prilika je ovo da zasijate i afirmišete svoju individualnost. Na tapetu su počeci: novi posao, izgradnja ili ulazak u novi objekat, ulaganje energije u pridobijanju pažnje i ljubavi novog partnera. Narednih 9 godina zavisiće od vaših odluka donijetih u ovoj godini.Pokušajte da budete originalni jer vam izlizana i prepisana riješenja, od drugih, neće mnogo pomoći. Budite spremni i na težak, iscrpljujući rad, da bi realizovali zamišljene planove. Ovo nije godina kada će vam nešto lako ići od ruke.Ovo je i godina kada morate vjerovati u sebe i svoje mogućnosti.Vaše potrebe vam moraju biti u prvom planu i ukoliko sami budete cijenili sebe, to će vas više cijeniti i vaša neposredna okolina. Probajte da za svoj projekat dobijete podršku osobe koja vam može pomoći u realizaciji. Ne mislim na ortakluk.Ovo je i godina onih koji su spremni da preuzmu rizik na sebe.

Dvojka:Ovo je godina koja će od vas zahtevati strpljenje i saradnju.Ukoliko se namjerite da učinite nešto veće, oslanjajući se samo na sopstvene snage, udarićete u zid koji nećete biti u stanju, sami, da preskočite. Mnogo ćete razmišljati i mnogo će se stvari dešavati na unutrašnjem planu. Emocije će biti u prvom planu i biće logičan nastavak onog što je započeto u prethodnoj, godini jedinice.Ove godine radite na izgradnji svog znanja, vještina i tandemskog funkcionisanja.“ Zajedno smo jači“, neka bude deviza vašeg funkcionisanja ove godine.Strpljenje i čekanje na zrelu priliku, način je da se omogući rast i razvoj. Na emotivnom planu će biti dosta uspona i padova: kad pomislite da je u vašem odnosu, konačno, sve u redu, desiće se nešto što će vas izbaciti iz ravnoteže: doći će do naglog zahlađenja.Toplo-hladno , ljubav-nedostatak iste, smjenjivaće se u nepredviđenim talasima. Mnoge će dvojke otvoriti srce ali u njega neće ući osoba koju oni žele.Što se tiče karijere, na pomolu su promjene. Budite otvoreni za njih: najdalje odu oni koji uspiju da uhvate vjetar promjena!

Trojka Ovo je godina u kojoj ćete moći da izrazite kreativnost, maštu, inspiraciju i najdublje emocije.Ovo je godina kada bi mogli I trebali dosta vremena da posvetite sebi. Možete dobiti i dati topline na svim životnim nivoima. Budite umjetnički nastrojeni i probajte da u sve aktivnosti utkate radost, inspirativnost i maštovitost, osobine kojima ste, veoma, naklonjeni. Slijedite svoju želju za samopoboljšanjem jer je ovo godina stvorena za otkrivanje novih mogućnosti za unutrašnji rast. Pogotovu se to odnosi na prvu polovinu godine.Slobodno otvorite vrata vašem urođenom optimizmu i originalnosti i oni će vas odvesti gdje god budete željeli.Biće ovo godina društvenih interakcija u kojoj ćete imati priliku da iskažete svoj altruizam i kosmopolitizam. Naravno, ako ga, iole, imate. Prilika je da se vaš društveni život poboljša do krajnjih granica i da uđete u neku društvenu grupu, čak političku partiju. Pojačajte ili dodajte malo životnih zadovoljstava jer se ne živi hiljadu godina. Emotivne veze će doživejti ekspanziju ali se ne prepustite euforiji: ono što nije ili ne bude izgrađeno na čvrstim osnovama lako će pretrpjeti krah. Istrajnost u gradnji karijere daće svoje, dugo očekivane, rezultate.Ako dosad niste bili posvećeni izgradnji karijere, ne možete očekivati spektakularne uspjehe na ovom polju. Mnoge će trojke imati šansu za zasnivanje radnog odnosa.

Četvorka: Ovo je godina posvećena realizaciji vaših zamisli po izgledu, kako prostora u kome obitavate, tako I svih ostalih čvrstih I nepromjenljivih formi. Izgradnja prostora koji zadovoljava vaše, najviše, estetske kriterijume. Moraćete dobro da zasučete rukave, mnogo više no obično, ali će iz toga nastati tvorevina kojoj ćete se diviti I na koju ćete biti ponosni narednih devet godina. Trud će se isplatiti. Što se emocija tiče, ukoliko ste već u vezi ona će imati uspone I padove, biće na testu izdržljivosti a opstaće samo one koje su na zdravim osnovama I gdje su iskrene emocije u pitanju. Za slobodne, ovo je godina koja će vrvjeti novim šansama I stvarno bi trebalo da budete veliki probirač da ne izaberete ništa za vašu dušu. Na poslovnom planu budite krajnje vrijedni I predani poslu, jer je kazna više nego izvjesna, ako se opustite. Što se zdravlja tiče, pripazite se stresova jer vas oni mogu, direktno, odvesti u depresiju.

Petica: Godina je ovo kada će vam skoro sve ići od, I na, ruku. Originalnost I kreativnost biće lako prepoznata na vašem mejstu funkcionisanja. Bilo da je u pitanju porodica, emocije, partnerski odnosi ili karijera, prosto ćete se začuditi kako, odjednom, nailazite na razumjevanje svoje okoline.U svom djelovanju imaćete, toliko traženu, slobodu za preuzimanje i realizaciju inicijative. Morate se pripaziti da želje prilagodite svojim mogućnostima jer, u suprotnom, kola mogu krenuti nizbrdo. Džaba vam onda bunt i revolt jer ćete za nerealizovan projekat biti samo vi krivi. Ako vam zatreba podrška, uprkos činjenici da probleme volite da rješavate sami, najprije je možete dobiti od jedinice ili četvorke. Bude li vam potrebna utjeha, jer su stvari otišle u neželjenom smjeru i popravke nema, najprije će vam je pružiti petica ili devetka.Ova godina traži dosta fleksibilnosti. Napori, koje ste imali u prethodne 4 godine, biće najbolje moguće izvrednovani i vi ćete požnjeti očekivane nagrade. Vrijeme je i da nagradite sebe za uložene napore.Najbolja nagrada je neki duži, a ako niste pri parama kraći, put koji bi vam pomogao da se otarasite, nagomilanog, stresa. Na emotivnom planu će više sreće imati oni koji nisu u vezi ali se ni ovi drugi, ne mogu požaliti na status u vezi. Karijera ima sjajne preduslove za napredak, pogotovu ona u kojoj ste vi gospodar na palubi.

Šestica: Ovo je godina koja baca puno svjetlo na odnose sa porodicom, prijateljima, kolegama i zajednicom. Ovde je fokus na odgovornosti i želji da se bude drugima na usluzi. Fantastično vrijeme za pružanje ljubavi i stvaranje raznih vrsta veza. Vrijeme za uspostavljanje idealnog balansa na relaciji davanje-primanje. Može vam se desiti ljubav i strast. Sa njima će i kreativnost porasti. Dobijenu energiju možete uložiti u neke kreativne poduhvate, u porodicu ili humanitarne aktivnosti. Sada je prilika da spoznate vaše slabosti zbog kojih, često, remetite međuljudske odnose. Razmislite kako bi mogli da poboljšate i obogatite emotivni odnos sa partnerom i bližom okolinom. Dodajte iskrenost u odnose i oni će se višestruko poboljšati. Život ukrasite i ljepotom, kako u domu tako i u radnom okruženju. Poboljšajte svoj imidž jednostavnom zamjenom nekih modnih detalja ako nemate novca za nekoliko novih kompleta. I promjena frizure će dati svoj efekat. Došla je godina kada bi trebalo razmisliti o tome kakvu hranu jedete. Ukusna hrana nije garant zdravlja te ako imate problem sa kilažom, uradite bar test intolerancije ako nemate novca za nutricionistu. Na pomolu je nova ljubav i ako ste već u braku, budite oprezni da vas neko „ne smota“ pa da povredite stalnog partnera. Slobodnima je polje ljubavi široko otvoreno. Nezaposleni će imati priliku za zasnivanje radnog odnosa.

Sedmica: Posle godine pune odnosa sa okolinom došla je ova koja predstavlja vrijeme unutrašnjih refleksija, nešto slično uzimanju odsustva iz javnosti. Imaćete priliku da kroz razmišljanje i samosvijest preduzmete korake kako bi poboljšali sopstvenu prirodu. Prilika je ovo da postavite „čuvena“ pitanja tipa: Šta je svrha moga života?Na kom sam životnom kolosjeku?Da li ću stići tamo gdje sam se uputio? Samoća će vam biti potrebna da smirite um, pojačate intuiciju i stupite u kontakt sa srcem. Pogodno je da počnete da vodite dnevnik svakodnevnih impresija ili čak, da počnete da blogujete.To će vam pomoći u samootkrivanju i pristupanju bazi unutrašnje mudrosti. Meditacija je kao stvorena za ovu godinu. Razmislite i o tome da li brinete o nečemu. Ukoliko je odgovor pozitivan, to je znak da ne živite u sadašnjem trenutku ili, što je još bolnije: na sporednom kolosjeku ste. Napravite listu prioriteta jer vam se može desiti da ne uradite mnogo bitne stvari u životu.Ako niste do sada otišli na Sveto mjesto, ove godine obavezno otidite, bez obzira na vjersko opredeljenje. To će vam otvoriti mnoge horizonte. Biće ovo godina kada bi mogli da povedete računa o svom zdravlju: da li spavate dovoljno, da li se dovoljno odmarate, da li seispravno hranite? Na emotivnom planu, svakako će biti podvlačenja crte i odluka tipa: sa partnerom hoću/neću da nastavim dalje. Na polju karijere, pod ispitivačkom lupom će biti svi ugovori.

Osmica: Posle boravka u sedmici, u prošloj godini, vrijeme je za povratak iz unutrašnjeg u spoljni svijet. Nakon spoznaje unutrašnjeg odraza, budite spremni na spoljnu manifestaciju svega onog što ste radili u zadnjih 7 godina. Materijalna pitanja, karijera i svetovna postignuća, apsolutno dolaze u prvi plan.
Vrijeme je da razmislite koje oblasti u vezi porodice i doma bi trebalo da dožive reorganizaciju, regeneraciju ili transformaciju. Možda je vrijeme da preselite u veću kuću ili stan, možda je, u novonastaloj situaciji, dom postao nefunkcionalan pa ga treba preurediti, pregraditi itd. Ako ste planirali zamjenu kola ili sličnih materijalnih stvari, učinite to u ovoj godini. Razmislite o bezbjednom mjestu za vaša dokumenta. Na zdravstvenom planu osnažite psiho-fizičko stanje time što ćete uvesti nov režim ishrane i fizičke rekreacije.
Pravo je vrijeme i da karijeru izbacite u fokus. Potrudite se da drugi saznaju za vaše vještine i talente, nije dovoljno da samo vi i uzan krug ljudi oko vas bude toga svjesno.Godina je ovo za sopstveni biznis, ako imate aspiracije ka tome ili promjenu kursa u postojećoj karijeri.
Probajte da se približite ili upoznate ljude koji su postigli životne ciljeve, koji su slijedili životne snove. Dajte sami sebi neko priznanje ove godine. Ne potcenjujte sebe i odbacite, odvratan, bezrazložni, osjećaj krivice, koji vas sputava i ne dozvoljava da poletite i dostignete visine o kojima sanjate. Nabavite štivo o afirmacijama i svakodnevno se motivišite!

Devetka: Kao i sedmica, ova godina vas poziva da pažnju obratite na svoj unutrašnji svijet. Upravo završavate devetogodišnji ciklus, i od toga kako ste radili, zavisiće ocjene u vašoj diplomi. Vrijeme je da se završe mnoge oblasti vaših iskustava. To će vam pomoći da se slobodnije krećete u narednih devet godina, da ne nosite nepotreban prtljag.Ovo je godina za puštanje niz vodu mnogih dosadašnjih očekivanja i nadanja, koja se nisu primila i spremanje za anticipaciju novih mogućnosti u životu.
Zahvalnost i saosjećanje posebno su važni u ovom vremenu kao i spajanje sa okruženjem i odnosima koji se vole i njeguju.Ovo je vrijeme da napravite veliko spremanje u vašem domu. Pregledajte plakare, ostavu, čak i tavan. Otarasite se nepotrebnih stvari: poklonite ili bacite i napravite mjesta za nove koje će doći u narednih 9 godina.
Vrijeme je i da razmislite o svom zdravlju, prvenstveno mentalnom. Možda je potrebno izmjeniti nešto u vašoj ishrani ili spoljnom izgledu. Napravite zdravstveni i rekreativni plan koji vas najbolje podržava na mentalnom, emotivnom, fizičkom i duhovnom planu. Napravite spisak kome i zbog čega ste zahvalni, u životu. Mnogo će vam on pomoći da napravite scenu za slijedeći ciklus od devet godina.Da ne zaboravim: ove godine obavezno otidite kod zubara: isplanirajte pažljivo taj odlazak iako, po vama nije neophodan.
Godina je ovo i za provođenje dosta kvalitetnog vremena sa porodicom, bliskim okruženjem I prijateljima. Oni to, sigurno, zavređuju.Poradite na iskrenoj komunikaciji. Tu, uvek, kod svih nas, ima mjesta za napredak.Posjetite I mjesta iz prošlosti koja su bitna za poziciju u kojoj, trenutno, funkcionišete .I ovo je dobar način da se bolje pripremite za naredni ciklus od 9 godina.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.