Sposobnost stvaranja mentalnih slika ili kreativna vizualizacija jedna je od najvažnijih ljudskih sposobnosti.

U današnje doba neupitno je da kreativna vizualizacija funkcionira. Moguće je dokazati da okolnosti i događaji prate misli. Uzmite bilo koju situaciju ili događaj u svom životu i vratite se kako bi otkrili koje su misli prethodile tom događaju. Otkrit ćete da određeni događaj prati određene misli.

Ovdje su razlozi zašto vizualizacija daje rezultate:

# Mi smo nerazdvojni dio kreativnog Univerzalnog Uma. Naše misli se projiciraju u tu svemoguću moć i uzrokuju da djeluje u naše ime. Univerzalni um i mi smo partneri u kreiranju našeg života.

# Sve u svemiru je međusobno povezano. Sve misli, postupci i događaji u svemiru su povezani i utječu jedan na drugoga. Svaka misao i postupak uzrokuje reakcije i reperkusije.

# Sve u svemiru je energija. Mi vidimo razlike jer svaki predmet ima drukčiju valnu duljinu i gustoću. Mi živimo u oceanu energije. Svaki val u tom oceanu utječe na ostale valove. Misli, kao dio tog tijela energije, rade sa kreativnom Univerzalnom energijom i u interakciji su sa njome.

# Misli su poput magneta, privlače slične misli i okolnosti. Razmišljanje o jednoj misli poziva u um još više sličnih misli i ideja. Te misli imaju tendenciju privlačiti okolnosti koje su u skladu sa njima.

# Jasna mentalna slika zrači iz uma osobe koja misli o njoj i projicira ju u druge umove. Tko god osjeća te misli može ih shvatiti i djelovati na bazi njih, te stoga biti posrednik za ostvarivanje želje.

# Ponavljajući iste misli dan za danom, podsvjesni um je potaknut da djeluje prema njima. Na taj način se stvaraju navike i ponašanja. Misli koje upije podsvijest potiče ljude na odgovarajuće postupke.

# Svaka misao o kojoj mislimo izaziva povezanu emociju. Ako je emocija dovoljno jaka, potiče na akciju. Snažne misli energizirane emocijama uzrokuju puno energičnije i odlučnije postupke nego slabe misli. Takvi postupci daju rezultate u skladu sa mislima koje su ih potaknule.

# Slične misli povezuju ljude. Kada jedna osoba ima potrebu, a druga ju može zadovoljiti, njihovo razmišljanje ih može zbližiti na iznenađujući način. To je ono što zovemo “slučajnost”.

Prije nekog vremena sam čuo sljedeću priču, koja ilustrira takvu slučajnost:

Jedna žena željela se zaposliti kao grafički dizajner. Jedno jutro, kada je išla prema autu, otkrila je da joj je probušena guma. Nevoljko je uzela rezervnu gumu i pripremila se na neugodan zadatak zamjene gume.

Dok je pokušavala otpustiti vijke kotača, auto se zaustavio pokraj nje, a vozač ju je pitao da li treba pomoć. Prihvatila je njegovu pomoć i dok su zamjenjivali kotač počeli su pričati.

Ispostavilo se da je on vlasnik tvrtke za grafički dizajn, te da očajnički treba kvalificiranog i iskusnog grafičkog dizajnera. Na njezino iznenađenje i radost, zatražio ju je da dođe na intervju u njegov ured kasnije tijekom dana, sa svojim certifikatima i preporukama.

Nije trebala čekati intervju, jer je stalno nosila svoje certifikate i preporuke sa sobom. Kada ih je vidio, bio je duboko impresioniran i zaposlio ju je na licu mjesta.

Taj sastanak je spojio dvoje ljudi koji su trebali jedno drugo na neki način. To nije slučajnost, jer je jedna osoba razmišljala o zapošljavajnu nekoga, a druga o pronalasku posla. Njihove misli su ih spojile.

 

Shakti Gawain Kreativna vizualizacija

Kreirajte svoj život, upotrijebite moć imaginacije

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.