Godina 2014. ostati će zapamćena kao jedna od onih koja je iza sebe ostavila brojna nerazriješena pitanja.

  1. Lobanja na Marsu   Divovska stijena pronađena na Marsu mogla bi biti lobanja drevnog, divovskog bića, možda ostatak bivšeg žitelja planeta. No, neki špekuliraju da se radi o ljudskim precima koji nisu nužno potekli s Marsa, ali su tamo živjeli. Na kraju krajeva, ljudska je mitologija prožeta divovima, a možda jednom saznamo i u kakvom smo tačno odnosu s njima.

2.Od kuda dolazi voda?

Naučnici su se dugo nadali da će proučavanjem kometa saznati podrijetlo vode na Zemlji. No, istraživanje kometa pokazalo je da sadrže puno više deuterija, što sugerira da voda u kometima ima drugačiji izvor od one na Zemlji pa se još uvijek nameće pitanje od kuda voda na Zemlji?

3.Čudovište s Novog Zelanda

0069007-48

Još jedan misterij koji je ostao bez odgovora jest i brazda nastala u novozelandskom zaljevu, za koju se pretpostavlja da je posljedica lokalnog čudovišta. Brazda vidljiva iz svemira još uvijek nije objašnjena.

4.NLO iznad Kipa slobode

Prizor snimljen u New Yorku još je uvijek misterij, a u snimci koja je završila na internetu vidi se tamni objekt koji leti iznad poznatog spomenika. Je li riječ o izvanzemaljskim posjetiteljima? To je još jedan misterij koji nam nije objašnjen u 2014. godini.

5.RUPE U ZEMLJI OTVARAJU SE PO CIJELOM SVIJETU

Dosad je vjerojatno najstrašniji primjer gdje se zemlja doslovno otvorila zabilježen u Gvatemali. U bezdanu je nestala čitava zgrada, a stradalo je 15 ljudi. Vlasti u Gvatemali rupu objašnjavaju kao posljedicu velikih kiša izazvanih uraganom Agatha 2010. godine.


6.Let 370

Avion Malaysia Airlines još uvijek nije pronađen, a njegova sudbina još je jedan misterij koji možda nikada nećemo odgonetnuti, što je posebno uznemirujuće za sve one čiji su prijatelji i članovi porodica nestale samo tako s lica Zemlje. Ako moramo birati barem jedan misterij koji će biti odgonetnut 2015., onda bi ovo svakako bio prioritet.

7.Klimatske promjene

Srbija i Bosna i Hercegovina pretrpjele su  najteže poplave u stotinu godina. Nakon nezapamćenih kiša voda je odnijela najmanje 44 života, hiljade su ljudi evakuirane, a u Srbiji je bilo proglašeno izvanredno stanje.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.