Stanovnice  Leskovca žive u strahu nakon niza misterioznih nestanaka četiri žene od kojih je prva nestala u maetu 2012. godine, a posljednja istog mjeseca ove godine.

Da stvar bude još gora, njihov nestanak potpuno se uklapa u identični obrazac: Sve su izašle iz kuće u prvim večernjim satima, sve su imale između 50 i 55 godina, a niti jedna od njih sa sobom nije nosila nikakvu dokumentaciju. Nadalje, sve nestale žene imale su kćeri, visokoobrazovane su, situirane i razvedene. Za sve nestale žene govorilo se da su druželjubive i svima su nakon nestanka neko vrijeme zvonili mobitela, nakon čega su prestali zvoniti.

– Serija nestanaka započela je 18. marta 2012., kad se gubi svaki trag dr. Marijani Stojanović. Potrage su organizirane sa 50 do 100 policajaca na području Leskovca i Vlasotinca, pretražena je planina Kukavica, s obzirom na to da je doktorica bila planinarka. Unatoč svim naporima, od nestale doktorice nema ni traga ni glasa. Na sličan način su nestale i Ljiljana Nikolić,Tamara Filipović i Snežana Đorđević. Policija intenzivno traga za njima i ne isključuje niti jednu mogućnost, pa čak ni da su možda žrtve nekog ubice, iako u ovom trenutku to izgleda najneizglednije. Mnogo je vjerojatnije da su one žrtve trgovine ljudima ili organima, a provjeravamo i mogućnost da su se neke od nestalih žena s područja Leskovca zaredile – rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Kćer nestale Snežane (50) tvrdi da njezina majka nije imala niti jedan razlog da ode od kuće.

– Bila sam odsutna svega 40 minuta i kad sam se vratila, nje nije bilo. Sve joj je ostalo u kući, i torbica i novčanik, osobne stvari, baš sve… Samo nema njena dva mobitela. Rekli su mi da je izašla nakon čudnog, misterioznog telefonskog razgovora. Njen osobni mobitel odmah je bio isključen, a službeni je zvonio do 23 sata, a onda se veza prekinula i od tada je nedostupan – suznih očiju priča Marija Đorđević.

Doktorica Marijana Stojanović (56), zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo, bila je na bolovanju dvadesetak dana prije nestanka 18. marta 2012. Njena sestra Katerina rekla je da Marijana nije imala neprijatelja, niti razloga za odlazak od kuće.

Ljiljana Nikolić je porijeklom iz Novog Sada, a na jugu Srbije radila je u jednoj nevladinoj organizaciji. Kobnog 6. maja 2012. je oko 17 sati izašla iz kuće i više je niko nikad nije vidio.

Tamara Filipović (24) iz sela Donja Lokošnica i njena beba, koja je tada imala 18 mjeseci, nestale su 25. aprila 2013. Neki mještani tvrde da je Tamara s kćerkom ušla u automobil stranih registarskih oznaka i da su ih najvjerojatnije odveli trgovci ljudima.

Snežana Đorđević, službenica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, prije nestanka 7. ožujka 2014. s nekim je razgovarala preko mobitela, a onda je izašla iz kuće. Ništa nije ponijela od dokumenata, osim privatnog i službenog mobitela.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.