To što su kamere Nove TV iz Hrvatske zabilježile nije prazna priča, jer je naš inženjer Goran Čakić snimo neidentifikovani leteći tanjir iznad piramide. Takve i slične stvari su zapravo dokaz da postoji neka viša sila”, tvrdi Ahmed Bosnić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije Bosanska piramida Sunca i dodaje da to što su zabilježile kamere iz susjedne Hrvatske predstavlja najnoviji dokaz da se dešavaju čuda iznad piramide koja se istražuje već pet godina.

“Svjetlosni fenomeni pojavljuju se kada nebo nije čisto i u ljetnim noćima bez Mjeseca. Tada se znaju pojaviti pulsirajuće svjetlosne aure iznad piramide i taj fenomen sam svojevremeno dugo istraživao i ne znajući o postojanju piramida. Svjetla koja se pojavljuju u prirodi kao fenomen su možda potpuno objašnjiva, a za sada nauka nije definisala svoje mišljenje. Najjednostavnije bi bilo reći da je to neidentifikovani leteći objekat, ali riječ je o pojavi koja će još dugo biti obavijena velom tajni. Nema sumnje da ćemo svake godine odgonetati njene tajne i vjerujem da ćemo uspjeti saznati zašto se u pojedinim uslovima iznad piramida pojavljuju aure koje pulsiraju kao srce”, kaže Bosnić. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije Arheološki park “Bosanska piramida Sunca” nije ni potvrdio, ali ni negirao za list “San” postojanje ovih pojava na nebu iznad piramida. On kaže da postoji mogućnost da je to zaista istina, jer je i sam čuo takve priče.

“Nažalost, nismo se time bavili i nemam dokaze, pa tako o tome ne mogu govoriti jer to nisam vidio svojim očima. Priče koje sam ja čuo se odnose na period poslije Drugog svjetskog rata kada je navodno i u novinama pisalo da je bilo čudnih svjetala iznad bosanskih piramida. Šta je istina u tome, pokazat će vrijeme”, kazao je Osmanagić.

I Senad Hodović, direktor Zavičajnog muzeja u Visokom nije čuo za NLO iznad Visokog.

“Koliko mene pamet služi, u Visokom nikada nisam čuo priče o ovim i sličnim paranormalnim pojavama i za mene je to potpuna nepoznanica i nešto novo. Dozvoljavam postavljanje svakojakih teza, ali očekujem i dokaze. Nisam pristalica nekih ubjeđenja kako pro tako i kontra. Rođen sam u Visokom i čitav život sam tamo proveo, ali ta svjetla nikada nisam vidio. Ukoliko to postoji insistiram na egzatnosti i ozbiljnosti. Koliko je to realno ne znam, nisam kompetentan. Možda neko koristi lasere da dobije taj efekat. To je neko moje mišljenje”, kaže Hodović.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.