Već treću godinu zaredom u Visokom se 21. juna održavaju molitve  sekte koja slavi majanski kalendar. 

Prema navodima portala Piramidasunca ove godine se u Visokom okupilo četiri stotine i četrdeset sljedbenika spomenute sekte. ” Četiri stotine i četrdeset posjetilaca iz Sjeverne Amerike, Azije, Evrope, Južne Amerike, Afrike i Australije došli su u srce Bosne i Hercegovine, u Visoko, da na vrhu najveće piramide na svijetu dočekaju prvi dan ljeta, 21. juni.U improviziranom programu voditelji su bili Claire (Velika Britanija), Ingomar (Njemačka), Dario (BiH) i Breda (Slovenija).Ispraćena je sjena Bosanske piramide Sunca koja je formirala trouglastu piramidu u dolini i dodirnula zapadnu stranu Bosanske piramide Mjeseca.Prvo okupljanje za solisticij bilo je 2012. kada je zalazak sunca dočekalo 150 posjetilaca, 2013. ih je već došlo više od 300, a ove godine 440. Magija bosanskih piramida se širi”, navodi se u izvještaju Osmanagićevog portala Piramidasunca.

Globalna  sekta koja slavi majanski kalendar svake godine širom svijeta organizira molitve slavljenja solisticija. Na ovaj dan,a kojeg ova sekta smatra svetim, oni smatraju da se kroz svoju  molitvu povezuju sa ” Zemljom, Suncem i Galaksijom u osjećaju jedinstva svega što posjeduje život, u cijeloj sveukupnosti Života”. U molitvi se povezuju u ” veliko meditativno podizanja frekvencije na planeti Zemlji”.

U videu koji je nastao 21. juna 2013. godine, možete vidjeti kako izgledaju ti  rituali: Slavljenje sunca, osobe mračnog izgleda predvode ritual, neki padaju u trans, tu su kristalne mrtvačke lobanje i čudni zastrašujući zvukovi koje ispuštaju sudionici rituala.

Ovo se nije svidjelo lokalnim medijima koji su ovaj skup okarakterisali kao sotonistički.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.