Požurivanje apokalipse
9.4Overall Score
Reader Rating: (15 Votes)
9.4

Sakupiće se vojske cijeloga svijeta …na mjestu zvanom Armagedon”. Uslijedit će završni pješadijski obračun. Vojni analitičari su utvrdili na osnovu Biblijskih izvora da se mjesta Ar (brdo) i Magedon (dolina) nalaze u Palestini. Prostor na kojem će se voditi bitka proteže se od Mageddona na sjeveru do Idoma na jugu, što iznosi oko 200 kilometara.

Već su generacije odrasle  u sjeni “palestinskih sukoba” tog vječnog žarišta ljudskih zabluda i vjerovanja samo svog Boga,a protiv Boga onog drugog.

Obećana zemlja

Prostor onoga sto danas politicki i geografski zovemo Izrael i Palestina, sa povrsinom od svega 27.800 km kvadratnih, u 3500 godina dugoj istoriji nosio je vise imena koja su ga oznacavala i odredjivala bilo geografski, politicki ili duhovno (vjerski).

Ime koje ima prvenstveno vjersko značenje u jevrejskoj tradiciji, mada se koristilo i u geografskom oznacenju za Zemlju. Prema Bibliji, ukazavši se jevrejskom praocu Abrahamu(u Mesopotamiji) Bog mu je rekao „Idi iz zemlje svoje i od roda svojega u zemlju  koju cu ti ja pokazati! I učinicu od tebe velik narod koji če biti blagosloven medju narodima svijeta.

(knjiga Postanka 17:8,knjiga Izlaska 6:4)“.

Ovo Božje obraćanje i obećanje odredilo je u duhovno – vjerskoj svesti Jevreja da im Bog dodeljuje OBEĆANU ZEMLJU. Mada se u Starom zavjetu (jevrejskom) ne koristi direktno to ime, vec se ono prvi put pojavljuje u Novom zavjetu (Poslanica Jevrejima; 11:9) i kasnije, opsteprihvaćen je naziv za Zemlju Izraela. Za one koji će kasnije živjeti u njoj to je materijalno ostvarenje njihovog vjerovanja u dobrobit života u „zemlji kojom teče med i mlijeko“, a za one koji su prognani živjeli u izgnanstvu, u dijaspori, taj naziv nosi duhovnu snagu, vjeru i nadu povratku u tu, od Boga Obećanu zemlju.

SVETA ZEMLJA

Ovo ime ima prvenstveno vjersko označenje i koristi se ponajviše u vjerskoj literaturi hrišćana. Za Jevreje „svetost „ se ogleda u sliedećem: to je Zemlja od Boga „obećana“ jevrejskom narodu, sto je samim tim čini svetom. To je mjesto (Jerusalem) gdje je podignuto najveće svetiste vjere i mjesto hodočašća, veliki Hram, kao posvećenje Abrahamovoj spremnosti na žrtvu Bogu svoga sina Isaka, što se smatra trenutkom jevrejskog primanja vjere u jednoga Boga. Tu je i pećina Makpela (Hebron) grobnica gdje su sahranjeni bezmalo svi jevrejski preci: praoci Abraham, Jakov i Isak i pramajke Sara, Rebeka i Lea. Tu su grobnice najvecih  sinova Izraela medju kojima grob kralja Davida (brdo Cion), proroka i sudija (dolina Kidron, Maslinova gora, Sanhedrin), grad Silo– Sekem (danas Nabulus), mjesto prvog polaganja Zavjetnog kovćega sa Deset božjih zapovjedi (najveceg pravno – moralnog kodeksa jevrejskog naroda).

Ovaj naziv je još više u jezičkoj upotrebi prisutan u hrišćanskoj kulturi i govoru (Holy Land, Tera Santa) kao mjesto „rodjenja“ hrišćanske vjere, a odredjuje ga: mjesto rodjenja(Betlehem), prorokovanja (Nazaret) i smrti i vaskrsnuća Isusa Hrista (Jerusalem).

U islamskoj i arapskoj kulturi i religiji samo grad Jerusalem, kao treći po važnosti grad poslije Meke i Medine, nosi vjerski značaj jer je to mjesto (stijena) odakle je Muhamed u snu usnio da je „uzletio“ na nebo (ona ista stijena na kojoj je Abraham trebao žrtvovati sina Isaka sto je ćini svetim mjestom Jevreja pa je nad njom bio i sagradjen Hram u koji je kralj Solomon položio Zavjetni kovčeg sa Deset božjih zapovjedi). Tu, na temeljima tog porušenog jevrejskog Hrama nad tom stijenom, arapski kalif Abed el Malik, 691.god. gradi žamiju (Omarova ili Kupolu nad stijenom). Arapi poštuju i jevrejskog praoca Abrahama (pod imenom Ibrahim) kao oca njihovog praoca Ismaila (iz Abrahamove veze sa sluškinjom, Egipcankom, Hagarom ), pa i oni poštuju mjesto gde je Abraham sahranjen – pećinu Makpelu u Hebronu, na čijem ulazu, takodje, grade džamiju, što postaje razlogom i mjestom stalnih sukobljavanja Jevreja i Arapa u Hebronu.

Rat bogova

U kompjuterskim sustavima ovakve vrste informacija ubačenih u jedan sustav dovode do paradoksa i kompjuter više ne može ispravno rasuđivati,tako da svaka nova informacija stvara veću konfuziju što na kraju dovodi do zastoja i raspada sistema .

Riješenje je vrlo jednostavno.Oborite sistem i ponovo ga podignete i na kraju dobijete funkcionalan kompjuter,baš onakav kakvog ste ga i kupili,onakav kakav jedino može biti da bi vam koristio.

Logika isključuje u potpunosti mogućnost da postoje tri dijametralno suprotne strane, a da istovremeno svi budu u pravu.

U slučaju Palestine imamo klasični virus,paradoks koji se može popraviti samo obaranjem sistema i ponovnim podizanjem,ali sa samo jednim operativnim sistemom,tj,jednim od ova tri tumačenja .

Bogovi su nam za ovu operaciju ostavili alatku koju su nazvali Armagedon.

O Armagedonu govorili su svi; Židovi, Kršćani i Muslimani. I svi su vidjeli sebe kao pobjednika. 

Židovi i danas slijepo vjeruju da su bili  i da su još uvijek  odabrani narod, Bogu najmiliji. U svojoj posljednjoj Knjizi Bog zaista potvrđuje da ih je najviše volio, imao namjeru učiniti ih vođama i prvacima u svijetu, ali da su taj status nepovratno izgubili nakon djela koja su počinili Isusu. Mada su i prijašnje poslanike koje im je Bog slao,progonili i u laž ugonili, nakon nedjela spram Isusa, Bog ih definitivno izbacuje iz okrilja svoje milosti. Isto se govori i u Kur'anu!!?
Oni govore o velikom Danu i velikoj bitki među nacijama koja će se zvati Armagedon. To je bitka u kojoj će se sve zemaljske vojske sakupiti na Jerusalim. Izrael će u tim nevoljama biti pozvan da prihvati svog odbačenog Mesiju i nacija će biti rođena u jedan dan; njih 144.000 će prihvatiti u to veliko nevrijeme Mesiju (Otkrivenje 11). Rat koji će izbiti oko Jerusalima će biti strahovit tako da će se i sam Bog pojaviti na Maslinskoj Gori i ratovati protiv svih zemaljskih vojski i kraljevstva (Zaharija 14). Sotona će tada biti, prema njihovom mišljenju Sotona (Iblis, Lucifer, Šejtan) – vrhovni poglavar đavola , na čelu “nevjerničkih” snaga, a Bog će doći da ratuje protiv svih vojski koje će doći na Jerusalim.
S jedne strane, prema viđenju Židova, imat ćemo inkarniranog antihrista u nekome od prvaka među vjerskim vođama kod drugih naroda, koji će ujediniti sve nevjernike i vodit će rat protiv Božijeg Naroda u Izraelu, a sa druge strane imamo Boga koji će ratovati preko dva proroka za Izrael zajedno sa izabranih 144.000 hiljade vjernika iz Otkrivenja 11 glave.
Nadalje zaključuju, da nije ni čudo što đavo ponovo obnavlja mržnju prema Jevrejima i Izraelu;”… to se osjeća u vazduhu iz dana u dan, jedna nenormalna i bolesna mržnja prema tom narodu koji je darovao tako veliku stvar cijelom svijetu kao što je Biblija i Spasenje.”
Stari zavjet kaže da će u taj dan svaki od njih biti kao David, a oni koji čitaju Bibliju znaju kako je to bio veliki heroj.
Zbog ogromne sile koju će se sjatiti na Jerusalim, sam Bog će se pojaviti i pobiti sve zemaljske vojske na kraju te bitke. U tom velikom haosu, sva priroda će se uzdrmati i velike prirodne kataklizme će se desiti na licu zemlje i svi ti užasni ratovi. Mesija će u vrijeme tog velikog haosa sjesti na prijestol u Jerusalimu i odande će vladati na zemlji 1000 godina kao Sin Davidov prema Svetom Pismu. Sotona će za to vrijeme biti vezan, a na zemlji će vladati mir i prosperitet.
Kratka verzija kršćana
Kršćani vjeruju da će se dogoditi bitka Armagedon u dolini Magdo u Palestini i prema njihovim navodima, tada će Bog svoje kršćanske sljedbenike podići na nebo, istrijebit će
nevjernike ( tj. one koji nisu kršćani) i uništit će zemlju.U to vjeruju i gotovo svi američki predsjednici, kao što je rekao Regan: “Ko misli da je američko društvo sekularno,griješi mnogo. Naprotiv, ono je religijsko i nema razdvajanja između religije i politike u njemu.” A drugom prilikom izjavljuje, obrativši se Džeri Falwelu, najpoznatijoj vjerskoj ličnosti u Americi: “ Džeri, osjećam da idemo prebrzo ka bici Armagedon, do Božijeg obećanja, a Izrael je jedina država na koju se može oslanjati kao mjesto i lokacija odvijanja Božijeg
obećanja i bitke.”
Za bitku Armagedon neminovno se veže povratak Isusa Hrista na zemlju. Također, za bitku Armagedon se veže i precizno naznačena teritorija: Izrael – Palestina. Za povratak
Židovskog kralja Solomona, preduslov bez kojeg se ne može, je izgradnja Solomonovog hrama – i to na temeljima današnje muslimanske svetinje, džamije Al-Aksa. U tim vjerovanjima,najvažnija stavka je da Izrael bude tu gdje jeste i da ne bude
Muslimana koji se svemu tome protive.Tako ogromno i svestrano podupiranje Izraela od strane Amerike i još nekih zapadno-evropskih zemalja nije samo političko, nego je ono i ideološko i religijsko stajalište u koje vjeruje većina naroda Amerike.
No, posljednjih se godina primjećuje jaka tendencija u redovima rimokatoličke crkve, pa i ostalih crkava (protestantskih i nekih drugih) da se crkva opet zbliži, i na kraju ujedini sa
državom. Taj trend postoji po cijelom svijetu, a osobito je izražen u Sjedinjenim Američkim Državama, a onda i u Evropi.
Sudeći po predajama Muhameda . tako će se nešto i desiti. Muslimani će u Armagedonu igrati ulogu saveznika –s ujedinjenim kršćanima.

MUHAMED  O ARMAGEDONU
Nema nikakve sumnje da će doći do najveće svjetske bitke ikad viđene. Sudeći po predajama, početak Armagedona prouzrokovat će Židovi. U samoj bitki izginut će 2/3 od ukupnog broja Jevreja.
Ko će na koga pucati? Ko će prvi “pritisnuti dugme”? Ko će s kim biti? Zapadni svijet možda danas i ne sanja protiv koga će ratovati, a ko će im biti saveznik.Jedan čovjek u pustinji prije četrnaest stoljeća uopće nije pomišljao na san. Toga dana bio je budniji nego ikada. Govorljiviji nego ikada. Riječi su se duboko usijecale u srca, a stotine očiju netremice su gledale. Cijelu džamiju ispunio je glas:“Sklopićete savez (primirje) sa Rimljanima i borićete se, vi i oni, PROTIV NJIHOVOG NEPRIJATELJA. I pobjedićete , i osvojićete veliki plijen. Doći ćete do jedne velike plodne doline, i onda će jedan od Rimljana podići krst i reći će: “Pobijedio je krst”. Zatim će jedan od Muslimana ubiti ovog vojnika i kazati: “Mi se nismo za to borili !!!”Pod Rimljanima se podrazumijeva cijeli zapadno-kršćanski blok

Armagedon može početi !!!

Mjesto obračuna
Sakupiće se vojske cijeloga svijeta …na mjestu zvanom Armagedon”. Uslijedit će završni
pješadijski obračun. Vojni analitičari su utvrdili na osnovu Biblijskih izvora da se mjesta Ar (brdo) i Magedon (dolina) nalaze u Palestini. Prostor na kojem će se voditi bitka proteže se
od Mageddona na sjeveru do Idoma na jugu, što iznosi oko 200 milja.
Prostor bitke u širinu će biti od Sredozemnog mora na zapadu do brežuljka Muhab na istoku, što iznosi oko stotinu milja.
Ne bi me iznenadilo da su sve strane već razradile strategiju završne bitke,ili da su je sami pripremili da bi je ubrzali i tako ostvarili prednost koja će im donijeti obećanu pobjedu.

Dok ovo pišem očekujem da će me neko probuditi i reći da su ovo sve gluposti,teorije zavjere i da je ovo nemoguće i da se nikada neće dogoditi ni po kojem scenariju,ili ne dok smo mi živi…

About The Author

Urednik,autor i osnivač Fenomeni magazina.Rođen u Sarajevu,studirao na Filozovskom fakultetu.Bavio se publicistikom i objavljivao u mnogim časopisima.

Related Posts

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.