Ukupno je 40 portreta uplakane romske djece.Filip Raes, profesor psihologije na Catholic University of Leuven svjedok je mnogih užasnih priča vlasnika portreta uplakane djece.On misli da bi prokletstvo nestalo kada bi se svih 40 portreta ujedinilo i našlo kod jednog vlasnika.Nakon što je dao oglas u novinama stigle su brojne reakcije vlasnika portreta koji su ih se htjeli riješiti.

Dođite,molim vas što prije uzeti portret,zavapila je jedna nesretna vlasnica,već dugo mi je jasno da on donosi nesreću jer sam svašta u životu doživjela,između ostalog, mnogobrojne prerane smrti članova obitelji.Dok druga vlasnica iz Belgije tvrdi da je prekasno,jer joj je izgorjela garaža u koju je sklonila portret,ali slika nije doživjela nikakva oštećenja.

uplakanadjecaProfesor Raes je došao do zaključka,nakon opsežnog proučavanja, da je prokletstvo otpočelo sa portretom uplakanog ciganskog djetete slikara Giovanni Bragolin .Naime on je napravio portret djeteta nakon što su mu oba roditelja izgorila u požaru.Gdje se god,kasnije ovaj portret našao izbio bi požar,kao u slučaju žene iz Belgije.

Bragolin je zaradio mnogo novca slikajući portrete napuštene djece,ali je i sam nastradao u požaru.

Raes je napokon skupio svih četrdeset portreta.  Gotovo svi Crying Boys, kao što se zovu slike, dječaka  kojima se vidi suza na obrazu . Oči pune tuge koje kao da vas prate kroz sobu “To jei zastrašujuće”, kaže Raes. To ga fascinira.

Raes je imao neugodna iskustva sa slikama.Nije se usudio staviti ih u sobo već ih je izvisio u hodnik i kancelariju.Sutradan je sa plafona počelo kapati iako danima nije padala kiša.On tvrdi da bi to mogle biti suze dječaka.

Sada drži svih 40 portreta u svojoj kancelariji i nada se da je konačno prekinuto prokletsvo uplakane djece.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.