“… oni nisu izumrli, jer stari su to majstori umijeća preživljavanja. Sada se gomilaju u velikim kolonijama, sigurni unutar golemih trapavih robota kojima kao da upravljaju putem daljinske kontrole. Oni se nalaze u vama i u meni; njihovo očuvanje je konačni smisao našega postojanja… Dug put su prešli ti umnoživači. Sada se kreću pod nazivom geni, a mi smo samo njihovi strojevi koji im omogućuju preživljavanje…”
Novo, jubilarno izdanje (s novim predgovorom autora) najpoznatije knjige na svijetu o genima te njihovoj upravljačkoj ulozi u našim životima. Pisana na način razumljiv svakome čitatelju, stručnjaku i nestručnjaku, otkriva fascinantnu istinu o našem, tri milijarda godina starom nasljeđu.
Ova važna knjiga i do dana današnjeg je ostala jednako zanimljiva i vrijedna kao i onda kad je napisana prije 30 godina, a stalno nova izdanja potvrđuju njenu neprolaznost. Svrstava se u onih nekoliko malobrojnih majstorskih djela koje će se čitati generacijama i trebao bi je pročitati svatko tko iole razmišlja o prirodi oko sebe i u sebi.
[aesop_quote width=”200” background=”#ffff80” text=”#000000” align=”left” size=”2” parallax=”off” direction=”up” quote=”Jedna od onih znanstvenih knjiga napisanih tako da se svaki čitatelj osjeća poput genija”]

[aesop_document type=”pdf” src=”http://fenomeni.eu/wp-content/uploads/2014/06/Richard-Dawkins-Sebicni-Gen.pdf” caption=”Sebični gen”]

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.