Prema pisanju časopisa Meteoritics & Planetary Science, znanstvenici su otkrili kako je budistička skulptura ‘Željezni čovjek’, koju su nacisti pronašli u Tibetu, izvanzemaljskog porijekla.

Tim arheologa iz nacističke Njemačke pronašao je ‘Željeznog čovjeka’ u udaljenoj regiji Tibeta 1939. godine, neposredno prije početka drugog svjetskog rata. Skulptura predstavlja muškarca u oklopu, sa svastikom u smjeru kazaljke na satu na njegovim prsima. Znanstvenici vjeruju kako skulptura predstavlja budstičkog boga Vaisravanu, i potječe iz Bon kulture 11. stoljeća.

No, to je samo pretpostavka, a pravo podrijetlo ostaje misterija. Jedino je sigurno otkuda je došla – iz svemira. Naime, skulptura je isklesana iz komada meteorita, jedini primjer ilustracije ljudske figure napravljen od tog materijala. Analiza materijala pokazala je da se radilo o željeznom meteoritu, te da sadrži željezo, nikal, kobalt, krom, galij i germanij. Iz omjera elemenata u meteoritu uspjeli su otkriti i vjerojatni izvor fragmenta, radi se o Chinga meteoritu čiji su komadi rasuti po graničnom području između istočnog Sibira i Mongolije. Chinga je jedan od samo 113 željeznih meteorita pronađenih na zemlji. Nije poznato ni zašto su nacisti odnijeli skulpturu u Njemačku. Vjerojatno su tu odluku donijeli zbog mistične prirode skulpture i svastike na prsima.

Poznata je činjenica da je Hilter, kao i neki od njegovih bliskih suradnika, bio opsjednut okultizmom i nadnaravnim.

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.