Daily Mail je na jednom mjestu sakupio sve teorije zavjere o srušenom malezijskom avionu koje su preplavile internet.

Ruska agencija Interfax izazvala je pravu lavinu nakon što je sinoć objavila nagađanje da je oboreni avion letio na istoj ruti kao i Putinov i to u razmaku od samo 40 minuta. Samo nekoliko minuta nakon toga Twitter je preplavljen tvrdnjama da je rušenje aviona ustvari unaprijed osmišljen pokušaj ubistva. 

Neki su čak otišli toliko daleko da optuže Obamu da je CIA-i naredio da izvrši taj napad. “OBAMA JE POKUŠAO UBITI PUTINA, Putinov avion bio je na istoj ruti”, samo je jedan od sličnih tweetova koji su se pojavili.

S druge strane, neki su uspjeli okriviti dinastiju Rothschild: “Rothschildi su htjeli ubiti Putina i udarili u krivi avion danas – sve zbog BRICS banke i pada dolara – koliko glup može biti taj cionistički idiot?”.

Naravno, nije dugo trebalo niti da se iluminati spomenu kao glavni krivci. Mnogi su na društvenim mrežama ustvrdili da je sve ovo dio dugogodišnjeg masterplana kojim se pokušava pokrenuti treći svjetski rat i uspostaviti Novi svjetski poredak. Većim dijelom zato što je avion povezan s brojem sedam.

Malaysia Airlines let MH17 bio je Boeing 777, koji je prvi put poletio 17. 07. 1997., dakle jučer je bilo točno 17 godina, ukazuju teoretičari. Povrh svega toga i 2014. kad se zbroje brojke daje broj sedam.

Na stranici Before It’s News (posvećenoj upravo raznim zavjerama) piše da je napad na avion “sasvim očito” pokušaj da se započne svjetski rat. “Veza okultnog/iluminata s avionom izložena je u priloženom videu i apsolutno je nevjerojatno kako NWO pokušava započeti treći svjetski rat, kako im stisak moći slabi budući da dolar umire”.

Bloger IlluminatiWatcher napisao je: “Pratio sam prošli avion Malaysia Airlinesa i zaključio da to moraju biti izvanzemaljci i dok ne saznamo što se dogodilo ostajem pri tomu. U tom postu ukazao sam na činjenicu da su možda i iluminati uključeni zbog broja 777. Primijetit ćete da je MH17 isto Boeing 777”.

Izraelska diverzija

Nadalje, postoje i oni koji krive Izrael: “Je li Izrael imao nešto s ovim? Nevjerojatno je prigodno za vladu Izraela da se ovo dogodilo dan prije nego što su krenuli s napadom na Gazu”, napisao je jedan korisnik i dodao: “Možda sad dok svijet ne gleda žele napasti i Palestinu pa izbjeći izvještavanje o neizbježnoj smrti stotina civila do koje će sigurno u tom slučaju doći?”.

I on nije bio jedini s tom teorijom, javili su se i neki drugi sa sličnim tezama.

Čudnovati pasoši

Također, tviteraši su se raspisali i o pasošima žrtava koje su nađene na mjestu događaja koje “ne izgledaju kao da su bile u eksploziji, jer su u predobrom stanju”. “Kako putovnice mogu biti u takvom stanju ako su bile u nesreći? Pitam se jesu li autentične?”, pisali su razni komentatori po Twitteru. Doduše, ova je teorija tu i stala, nije je se (zasad) dalje razrađivalo.

Isti avion

Naravno, pojavili su se oni koji smatraju da je ovaj avion isti onaj avion koji je nestao u ožujku. Nedostatak bilo kakvih logičnih poveznica ili razrađivanje teorije nije spriječio ljude da nagađaju: “Je li ovaj malezijski avion koji su srušili ‘teroristi’ u Ukrajini isti avion koji je ‘nestao’ prije nekoliko mjeseci?”, pisalo se na Twitteru.

[st_highlight background_color=”#e8cf12” text_color=”#444444”]Najveća teorija zavjere je slijepo vjerovanje u ono što pišu CNN, ABC, BBC, a prenose ostali mediji. text[/st_highlight]

About The Author

Urednik

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.